Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sirkka Pihlström Vihdin Teatterissa 50 vuotta – ”Hauskat roolit ovat parhaita”

Nummelalainen Sirkka Pihlström oli aikeissa pitää tammikuussa 80-vuotissyntymäpäivänsä tuttuun tapaan Nummelan Luksian auditoriossa, joka toimii Vihdin Teatterin talvinäytelmien esityspaikkana. Koronarajoitukset kuitenkin estivät juhlallisuudet.

– Ystävät ja tuttavat kieltäytyivät tulemasta, koska tässä iässä melkein kaikki kuuluvat riskiryhmään. Teatterikin meni lopulta kiinni koronan vuoksi. Ajattelin, että ei kukaan tule kotiinkaan, kun luovuin syntymäpäivieni pitämisestä, mutta varasin kuitenkin kuohuviiniä varmuuden vuoksi.

– Aamu alkoikin heti puhelulla ja onnitteluja riitti koko päivän. Vihdin Teatterin hallituksen puheenjohtaja Marit Peura suostui tulemaan sisään maskin kanssa. Muiden kanssa juotiin kuohuviiniä ulkona. Vielä viimeisenä illalla sisareni soitti hoitokodista ja lauloi minulle: ”Levon hetki jo lyö, jo joutuvi yö”. En ole koskaan saanut näin paljon onnitteluja, Sirkka iloitsee.

Seuraavana päivänä juhlat jatkuivat perhepiirissä kahvikutsuilla:

– Lapsenlapseni leipoi upean kakun, joten syntymäpäivistäni tuli lopulta ikimuistoiset koronasta huolimatta. Ehkä 90-vuotispäivänä pääsemme taas viettämään juhlia Vihdin Teatteriin, Sirkka Pihlström sanoo toiveikkaasti.

Sirkka muistelee lukuisia roolejaan Vihdin Teatterin kesänäytelmissä sekä lasten ja nuortennäytelmissä. Hän on ollut Vihdin Teatterin toiminnassa mukana melkein alusta asti. 70-luvulta lähtien. Muutama näytelmä oli teatterissa ehditty esittää, kun Sirkka lähti vihtiläiseen teatteritoimintaan mukaan. Hän kertoo saaneensa teatterista lukuisia ystäviä ja näyttelemisen antaneen mielekkään harrastuksen vuosien varrella.

Juhlista tuli ikimuistoiset

80-vuotias Sirkka Pihlström

Hauskat roolit ovat olleet Sirkan mieleen ja niitä hän onkin saanut näytellä. Erityisesti mieleen on jäänyt näytelmä nimeltään: Aina oon veljeä toivonut, jonka ohjasi vihtiläisille tuttu ohjaaja Markku Hyvönen.

– Esitin siinä Reisi-Regina -nimistä tanssijatarta, joka haettiin palvelutalosta tanssimaan. Löysin puvustosta päälleni sinisen balettihameen, hopeanväriset kengät ja peruukin. Ohjaaja tykkäsi kovasti roolihenkilöni ylitseampuvasta tyylistä, Sirkka Pihlström naurahtaa.

Keittiön seinällä ensimmäisenä useiden kehystettyjen teatterikuvien joukossa on Reisi-Regina, joka näyttää varsin räväkältä hahmolta balettitutussaan.

– Kun koronatilanne sallii jälleen näytelmien esittämisen ja jos minulle vielä tämän ikäisenä löytyy sopivia rooleja, niin aioin ilman muuta olla Vihdin Teatterin toiminnassa jatkossakin mukana, Sirkka lupaa.

Sirkka Pihlström piti Nummelan Kirjakauppaa Nummelan keskustassa yli 30 vuotta. Hän kertoo kirjakaupan pitämisen olleen elämänmakuista elämää kolmen pienen lapsen kanssa:

– Elämä oli kiireistä ruuhkavuosissa. Vaikka työskentelin kirjakaupassa niin ei minulla itselläni ollut silloin aikaa lukea kuin takakannet kirjoista. Työn lisäksi piti hoitaa lapset. Olen hoitanut paljon myös viittä lastenlastani. Nuorin lapsenlapsista on jo 15-vuotias ja nyt aikaa riittää lukuharrastukselle. Minulla on aina jokin kirja luettavana.

Lukemisen lisäksi liikunta pitää Sirkan vedossa:

– Tänä talvena olen hiihtänyt päivittäin, kun on kunnon talvi ja paljon lunta. Arkipäivisin tv-kakkoselta tulee venyttelyjumppa aamuisin ja se on päivittäisessä ohjelmassa mukana. Lapsen kolme koiraa ovat hoidossa säännöllisesti. Koirien kanssa aika menee mukavasti.

Sairaanhoitajan koulutuksen saanut Sirkka Pihlström pitää mielessä myös ruokavalion merkityksen terveyteen:

– Kun syö puoli lautasellista vihanneksia aterialla niin pysyy kunnossa!