Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Salisudet voitti salibandyn paikkallisderbyn Lohjalla – Joukkueiden edellinen sarjakohtaaminen kymmenen vuotta sitten

Lohjalaisyleisölle tarjoiltiin perjantaina kutkuttava paikallisottelu, kun LoSBin miesten edustusjoukkue sai vastaan Vihdin Salisudet salibandyn Suomisarjan ottelussa Tennarissa.

Vihtiläiset veivät paikallisderbyn lopulta selvin numeroin 5–10 (1–1, 2–4, 2–5).

Lohjalaiset taistelivat loppuun saakka Salisusien hallitessa peliä, mutta Vihdin joukkueen kokemus ja varmuus olivat liikaa nuorelle joukkueelle.

VSS:n päävalmentaja Oskari Saari kertoi, että paikallisderby tuo aina oman panoksensa mukaan otteluun.

– Tällaisissa peleissä on turha katsella etukäteen sarjasijoituksia ja ennakkosuosikkeja. Näissä voi tapahtua mitä vain. Perjantaina oli hieno peli, jossa oli tunnetta mukana. LoSB ei päästänyt meitä helpolla, Saari kiitteli vastustajaa.

Edellisestä Lohjan ja Vihdin välisestä sarjaottelusta on aikaa vähintään kymmenen vuotta.

LoSB ei päästänyt meitä helpolla.

Oskari Saari

– Muistan, että edellisessä paikallispelissä syötin Timo Turusen tekemän maalin, joten kyllä edellisestä kohtaamisesta taitaa olla ainakin se kymmenen vuotta, Saari kertoo muistellen omaa peliuraansa.

Nousijajoukkue VSS:n kausi Suomisarjassa on alkanut kohtuullisen hyvin. Joukkueella on saaliinaan kolme voittoa ja kaksi tappiota.

– Ihan jees, paremminkin olisi voinut mennä. Mutta tietysti sopeutuminen uuteen sarjatasoon vie hetken aikaa, että omaksutaan uuden tason tempo ja reagointinopeus. Uskoisin, että alamme olla nyt viiden ottelun jälkeen jo kohtuullisen hyvin perillä mitä tämä sarja vaatii, valmentaja Saari pohtii. VSS:llä on nippu kokeneita pelaajia.

Nousun myötä mukaan on tullut omien kokeneiden konkarien lisäksi pääkaupunkiseudulta ylempien sarjatasojen pelaajia vahvistamaan joukkuetta.

Saari paljastaa, että viimeisin vahvistus on paluumuuttaja Niko Rytsä, joka palaa Salisusien vahvuuteen Indiansista.

– Muutama harmittava loukkaantuminen on vienyt hyviä pelaajia pidemmälle tauolle, mutta kyllä meillä pitäisi olla nyt riittävästi kokemusta ja pallollista taitoa ja myös valmiuksia voittaa kuka tahansa sarjan joukkue.

– Tärkeimpinä ominaisuuksina olen joukkuetta kasatessa painottanut periksiantamattomuutta ja urheilullisuutta. Ennen kaikkea olen etsinyt joukkuepelaajia, sillä isoin juttu on kuitenkin joukkueen hyvä henki, Saari summaa.

VSS kohtaa sarjajohtaja SBS Wimon lauantaina Nummelanharjun koululla. LoSB matkaa Forssan Suuppareiden vieraaksi.