Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Koronarokote annettu Karviaisessa noin 3500:lle

– Suhteellisen tasaista tahtia rokotetaan, mutta määrät ovat vielä pieniä, kertoo Perusturvakuntayhtymä Karviaisen vs. valmiuskoordinaattori ja rokotustyöryhmään kuuluva Joanna Immonen koronarokottamisesta alueella.

Viime viikkoon mennessä rokotuksen on saanut 2431 vihtiläistä ja 1028 karkkilalaista.

Immonen kertoo, että haasteita rokottamiseen tuo se, että iäkkäimmille käytössä olevaa Modernan rokotetta saadaan vähän. Ikäryhmälle kävisi myös Pfizerin rokote, jota on kuitenkin säilyvyysongelmien takia keskitetty jaettavaksi pääkaupunkiseudulle.

– AstraZenecaa ei puolestaan ole ollut lupaa antaa yli 69-vuotiaille, Immonen kertoo.

Karviaisen saamien rokoteannosten määrät vaihtelevat runsaasti.

Immonen sanoo, että hyvänä viikkona Modernan rokotetta voi tulla 170-200 annosta. AstraZenecan rokotetta Karviainen saa runsaammin ja tästä syystä rokottamista on laajennettu koskemaan nyt kaikkia 18-69-vuotiaita riskiryhmäläisiä. Iäkkäimpien ryhmässä rokotetaan edelleen yli 80-vuotiaita.

– Lähetämme kirjeen kotiin, kun pystymme tarjoamaan rokotusaikoja yli 70-vuotiaille, Immonen lupaa.

Perusturvakuntayhtymä Karviainen tekee tiivistä yhteistyötä Länsi-Uudenmaan kuntien kanssa ja kunnissa edetään rokotuksissa samassa aikataulussa.

Rokotusaikoja avataan Karviaisessa aina vain noin viikko kerrallaan eteenpäin. Tämä johtuu siitä, että halutaan varmistaa rokotteiden saatavuus ja siten rokotusten toteutuminen. Joanna Immonen painottaa, että tätä on Karviaisessa pidetty tärkeänä.

– Ei haluta lähteä siihen, että avataan ajat pitkälle ja sitten joudutaan niitä perumaan, kuten joissain kunnissa.

Rokotusajat menevät nopeasti ja ajanvarauksen puhelinpalvelu on tällä hetkelläkin ruuhkainen.

Netistä ajan saa varattua helposti – ja sen voi esimerkiksi ikäihmisen puolesta tehdä myös läheinen, kunhan rokotettavalla itsellään on verkkopankkitunnukset.

Immonen sanoo, että aikoja jätetään myös puhelimitse varattavaksi. Hän sanoo, että rokotusjärjestyksestäkin pidetään huolta soittoajankohdan mukaisesti.

Puhelinpalveluun soittavia hän pyytää kuuntelemaan vaihtoehdot huolellisesti, jotta koronapuhelut pääsevät pikaisesti läpi ja koronarokotuspuhelut menisivät oikeaan paikkaan.

– Se helpottaisi paljon meitä kaikkia, Joanna Immonen toteaa.