Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Pieni ele arjen juhlistamiseksi” – Hiusatélje Monica Heiskari tarjoaa sotaveteraaneille hiustenleikkuun kahdesti vuodessa

Lähestyvä kansallinen veteraanipäivä 27. huhtikuuta on saanut Nummelassa toimivan Hiusatélje Monica Heiskarin jälleen aktivoitumaan juhlapäivän osalta. Parturi-kampaamo -yritys tarjoaa ilmaisen hiustenleikkuun sotaveteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen.

– Tämä on oma kiitoksemme merkittävästä ja kunnioitettavasta sotaveteraanien ja heidän omaistensa tekemästä työstään maamme puolesta. Pieni ele arjen juhlistamiseksi, jonka voimme tehdä, luonnehtii Hiusatéljen perustaja ja omistaja Monica Paavilainen.

Yritys järjesti hyväntekeväisyystapahtuman ensimmäisen kerran vuosi sitten, jolloin palvelun hyödynsi yhteensä kuusi vihtiläistä veteraania tai heidän puolisoaan.

– Esittelin idean veteraanien hiustenleikkuusta henkilöstöpalaverissamme ja kaikki olivat heti mukana ja suhtautuivat asiaan lämmöllä, Paavilainen kertoo.

Paavilaisen isoisä osallistui jatkosotaan ja hänen äidinäitinsä toimi sodan aikaan lottana.

– Oma äitini oli silloin lapsi ja sai tehdä pikkulotan töitä eli avustaa lottia heidän työssään.

Parturi-kampaaja Elina Tas kertoo myös hänen molempien isovanhempiensa osallistuneen jatkosotaan: isoisä oli rintamalla ja isoäiti lottana.

– Monican idea tuntuu hyvältä. On mukava, että voi itse tehdä jotain osoittamalla kiitoksensa veteraaneille.

Yritys tarjoaa tänä vuonna hiustenleikkuun veteraaneille sekä keväällä kansallista veteraanipäivää silmällä pitäen että joulukuussa itsenäisyyspäivän alla.

– Marraskuussa Vihdissä on järjestetty perinteisesti reserviupseerien juhla. Juhlat peruuntuivat viime vuonna koronapandemian takia, mutta halusimme silti isänmaallisessa hengessä muistaa veteraaneja ja heidän puolisoitaan, joten järjestimme hiustenleikkuu-tapahtuman, Paavilainen selvittää.

Veteraanit, heidän puolisonsa ja leskensä ovat voineet varata ajan heille itselleen sopivana ajankohtana.

– Viime talvena järjestimme mahdollisuuden tulla sunnuntaina liikkeen ollessa suljettuna, jolloin pystyimme palvelemaan turvallisesti vain yhden asiakkaan kerrallaan.

– Lisäksi arkiaamupäivänä oli mahdollista palvella yksi asiakas kerrallaan. Reserviupseerit järjestivät kuljetuksen veteraaneille. Tapahtuma oli mielestämme erittäin onnistunut ja veteraanit ja heidän puolisonsa olivat otettuja.

Tänä vuonna mennään samalla sapluunalla, eli vihtiläiset sotaveteraanit, heidän puolisonsa ja leskensä voivat varata itselleen sopivan ajan hiustenleikkuuseen.

– Meillä on kolme erillistä asiakastilaa liikkeessämme, joten voimme palvella vain yhden asiakkaan kerrallaan ja näin tehdä töitä mahdollisimman turvallisesti.

– Palveluun kuuluu hiustenpesu ja parranajo ja naisten hiuksia lisäksi muotoilemme niin, että on mukava lähteä kaupungille, vaikkei sinne olisi menossakaan, Paavilainen sanoo hyväntahtoisesti nauraen.