Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Senioritalo toimii nyt etänä ja ajanvarauksella – talolla oli viime vuonna yli 2300 asiakaskäyntiä

ViaDia Länsi-Uusimaan Senioritalo on suljettuna 28. maaliskuuta saakka koronarajoitusten tähden. Talolla tapahtuva ryhmätoiminta on ollut jo tauolla, maanantaina laitettiin kiinni myös kahvila Kardemummu.

– Monenmoista tarjontaa on silti, vaikka ollaankin kiinni. Haluamme olla mahdollisimman paljon avuksi, mitä nyt sulkuaikana vain voimme, projektipäällikkö Satu Kulta sanoo. Hän kertoo Senioritalon tarjoavan ajanvarauksella niin asioimisapua, ulkoiluseuraa kuin palveluohjaustakin. Senioriluuriin voi soitella kaivatessaan juttukaveria.

Eikä ryhmätoimintakaan ole kokonaan loppunut, se on vain siirtynyt verkkoon. Jumppaamaan, juttelemaan ja visailemaan pääsee nyt etäyhteydellä Zoom-palvelun kautta.

Etäkerhot on aloitettu helmikuussa, viimeisimpänä etäjumppa, josta on tulossa pian myös tallenteita.

– Jumpata voi sitten muulloinkin kuin vain jumppakerhon aikaan.

Kulta kertoo, että ryhmissä on toistaiseksi käynyt vain vähän ikäihmisiä. Hän myöntää, että etäyhteydellä kokoontuminen on osalle kohderyhmästä hankalaa.

– Toisilla sujuu kuin vettä vain tämä digimaailma, mutta monelle se on tuottanut vaikeuksia, Kulta sanoo ja lisää, että talon henkilökunta tarjoaa kuitenkin digiopastusta ja voi tulla vaikka kotiinkin näyttämään, kuinka päästä alkuun.

Kulta uskookin, että etäkerhot vielä vakiinnuttavat paikkansa – ihan niin kuin talon suosio ja tunnettuuskin ovat lisääntyneet pikkuhiljaa viime vuoden aikana.

– Viime vuoden tilastot ovat mielestäni vaikuttavia siihen nähden, että kyseessä oli koronavuosi, Kulta kertoo.

ViaDian Senioritalo avattiin kesäkuussa Nummelan keskustassa Asemantiellä. Se ehti olla rajoitusten takia kiinni vuoden aikana useamman viikon ja yhtäaikaista kävijämäärää on jouduttu rajoittamaan. Tästä huolimatta kävijöiden määrä kasvoi kesäkuusta marraskuun loppuun.

– Asiakasmäärän kasvu selittyy osin sillä, että ryhmien määrä lisääntyi, Kulta toteaa. Senioritalolla kokoontui viime vuonna kaikkiaan 43 erilaista ryhmää, ryhmät kokoontuivat yhteensä 156 kertaa. Ryhmiä järjestivät talon oman väen lisäksi monet yhteistyökumppanit.

Ryhmiin osallistuttiin yhteensä lähes 1300 kertaa. Asiakaskäyntejä oli yhteensä 2365. Suuri osa kävijöistä tuli talolle yksin.

Kulta kertookin, että viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa tehdyn vaikuttavuuskyselyn mukaan reippaasti yli 60 prosenttia vastaajista on kokenut saaneensa uusia ystäviä talolta ja talolla käymisen vähentäneen yksinäisyyden tunnetta.

– On hyvin mielekästä tehdä tätä työtä, kun näkee, että se tulee tarpeeseen, Kulta sanoo.

Lue lisää Senioritalosta:

Senioritalo tulee Nummelan keskustaan Funkis-Auran taloon

Kahvia ja tuolijumppaa – ViaDia Senioritalo avautui maanantaina