Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Globe Hope selvisi koronavuodesta maskituloilla – Nummelaan palkattu lisää väkeä

Globe Hope: Koronavuodesta 2020 selvittiin hyvin maskeja ja suojatakkeja tekemällä. ” Tänä vuonna palkkasimme uusia työntekijöitä ja elvytämme muuta tuotantoa.”

Nummelassa toimivan Globe Hopen yrittäjä Seija Lukkala summaa vaikean koronavuoden 2020 menneen yrityksen osalta hyvin:

– Kokonaisuutena vuosi meni hyvin alun jälkeen. Tartuimme nopeasti maskioljenkorteen ja olemme valmistaneet 85 prosenttisesta huippusuodattavasta kuitukankaasta maskeja kuluttajille, julkiselle sektorille ja yrityksille. Maskeja on valmistettu tilauksesta esimerkiksi perusturvakuntayhtymä Karviaiselle, Vihdin kunnalle, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle ja Suomen ulkoministeriölle.

– Julkisille tahoille maskeja on mennyt noin 300 000 kappaletta. Käynnistimme vuonna 2020 myös pikavauhdilla koronasuojautumiseen tarkoitettujen suojatakkien tuotannon omassa ompelimossa.

Maski- ja suojatakkituotannon ansiosta Globe Hopessa on ollut nyt mahdollisuus rekrytoida uusi työntekijöitä vuoden 2021 alusta. Vuosi sitten, pahimpaan aikaan yrityksessä oli vain kaksi ulkopuolista työntekijää. Tällä hetkellä työntekijöitä on 12. Yrityksessä jatketaan edelleen laadukasta maskituotantoa ja elvytetään muuta tuotantoa. Uusi kevätmallisto lanseerataan tällä viikolla.

Viime syksynä Globe Hopessa alkoi uudenlaisten trikoovaatteiden valmistaminen. Vaatemalliston vaatteet on tehty 100 prosenttisesti kierrätetystä langasta. 60 prosenttia langasta on leikkuujätettä ja 40 prosenttia muovipulloista tehtyä lankaa. Vaatteita myydään Prismoissa kautta maan.

– Suomessa ja Euroopassa ei ole enää tekstiiliteollisuutta. Tekstiilijätteestä puhuttaessa pitää mennä lähteelle, joka on Intiassa. Vaatteet ommellaan Bangladeshissa. Tuotanto näissä maissa aloitettiin, koska nyt meillä on mahdollisuus valvoa työtä eettisesti. Suomalaiset yritykset ovat valvomassa työn tekemistä ja koko tuotantoketju on sertifioitu, Seija Lukkala kertoo.

Tekstiilijätteestä puhuttaessa pitää mennä lähteelle, joka on Intiassa.

Seija Lukkala Globe Hopen yrittäjä

Seija Lukkala palaa maskeihin todeten, että kansanmaskeissa on suuria eroja suodatustehossa eikä 10 prosenttia suodattavia maskeja ja 85 prosenttisesti suodattavia maskeja pidä niputtaa samaan kategoriaan:

– VTT on testannut Globe Hopen maskit ja niiden on todettu olevan hyvin lähellä lääketieteellisten maskien tasoa 85 prosentin suodattavuudella. Lääketieteellisissä maskeissa suodattavuus on 95 prosenttia. VTT:n testeissä Globe Hopen maskien suodatustehon on todettu laskevan kymmenen pesun jälkeen kuusi prosenttia. Kymmenen keittokerran jälkeen suodatusteho laski vain kaksi prosenttia. Kertakäyttöiset maskit lisäävät maapallon jätemäärää.

Kiertotalousyritys Globe Hope on syntynyt ideologian pohjalle. Yritys valmistaa laukkuja ja asusteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Yrityksen perustamisesta on kesällä 18 vuotta.

– Arvomaailmamme syntyy vahvasta kunnioituksesta planeettaamme ja sen arvokkaita luonnonvaroja kohtaan. Uskon, että tehtävämme on raivata tietä kohti valoisampaa tulevaisuutta. Tarjoamme vaihtoehdon, joka ei vaadi uusia raaka-aineita, Lukkala sanoo.