Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apua ikäihmisten digin käyttöön Nummelassa: "Tärkeintä on pelon poistaminen tietotekniikkaan liittyvissä asioissa"

ViaDia Senioritalo: Ikääntyneet kaipaavat apua pankissa, Kelassa ja Kannassa.

Laura Rantanen-Martin aloitti ViaDia Senioritalossa Nummelassa mediasuunnittelijana 1.3. Paikka auki -hankkeen työntekijänä. Työ kestää vuoden 2022 loppuun asti. Laura Rantanen-Martin on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2007. Tämän lisäksi hän on opiskellut muun muassa markkinointia ja digitaalista muotoilua. Hän on työskennellyt myös personal trainerina.

Uusperhearkea Espoossa elävä Laura ajaa päivittäin Nummelaan. Hänen vastuualuetta on koko VidaDia Länsi-Uusimaa ry:n viestintään ja markkinointiin liittyvät tehtävät. Tekeillä on muun muassa uudet kotisivut, videoita erilaisista aiheista, Zoomin kautta juttukaverit -tapaamisia sekä jumppaa ja tietovisaa. Enimmäkseen hän työskentelee Senioritalossa, mutta työtä riittää myös ruoka-aputyön ja VidaDia-torin puolella sekä Lohjan toimipisteessä.

Ikäihmisten auttaminen digiasioissa on mediasuunnittelijan työssä tärkeässä osassa:

– Ikäihmiset tarvitsevat usein apua älypuhelinten ja tietokoneiden kanssa. Voin auttaa esimerkiksi tietokoneen päivitysten ja tietoturva-asioiden kanssa, pankkiasioissa sekä Kelaan ja Kantaan liittyvien teknisten asioiden kanssa. Digiosaamista tarvitaan kaikkialla yhteiskunnassa. Digiosaamisen pitää nykyään olla laajaa. Tärkeintä on pelon poistaminen tietotekniikkaan liittyvissä asioissa. On pidettävä huoli, etteivät ikäihmiset putoa kehityksen kelkasta, Laura Rantanen-Martin toteaa.

Senioritaloon voi varata ajan digiasioiden neuvontaan tai ohjeita voidaan antaa etäyhteyden avulla:

– Pidän digiosaamisesta teemaluentoja, jotka videoidaan. Niitä voi katsoa itselleen sopivana ajankohtana.

Digiosaamisen pitää nykyään olla laajaa.

Laura Rantanen-Martin mediasuunnittelija

Apua saa paitsi teknisissä pulmissa myös erilaisissa sosiaali- ja terveyspuolen asioiden sisältöihin liittyvissä asioissa, esimerkiksi hakemuksissa. Näissä asioissa auttaa seniorityövastaava Tiina Martin.

ViaDia Senioritalon tarkoituksena on luoda Nummelan ja sen lähialueen ikäihmisille osallistavaa ja yhteisöllistä toimintaa edistäen ikäihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kaikki toiminta on ilmaista ja ikäihminen voi osallistua tai vain viettää aikaa kahvikupposen äärellä. Senioritalo toimii yhteistyöalustana ikäihmisten palveluja tuottaville vihtiläisille yhdistyksille, oppilaitoksille, seurakunnille, Vihdin kunnan kulttuuri- ja liikuntapalveluille sekä muutamalle yrityksellekin. Korona-aikana toimintaa järjestetään viranomaisohjeita noudattaen.