Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Yhteinen ulkoiluhetki teki lapsille todella hyvää” – Lasten Lumipäivät: punaisia poskia, pakkasta, pyryä ja aurinkoa

Noel Antila laskee sujuvasti suksilla mäkeä alas. Pieni hyppyri ei teetä pojalle vaikeuksia, vaan onnistuneen alastulon jälkeen hän sanoo hymyillen, että ”helppoahan tämä oli!”

– Ekalla kerralla lensin pehvalleni, mutta nyt tämä on jo kivaa, Kuoppanummen koulussa kolmannella luokalla oleva Antila toteaa.

Antila osallistui Kuoppanummen koulukeskuksen ja Suomen Hiihtoliiton yhteistyössä järjestämään Lasten Lumipäivät -tapahtumaan. Nummelanharjun hiihtoreiteillä vilisi tiistaina ja keskiviikkona yhteensä satoja iloisia kasvoja, kun alakoululaiset puuhailivat eri toimintapisteillä.

Oppilaat oli jaettu porrastetusti eri ryhmiin. Lasten Lumipäivät -tapahtuman vastuuopettajina toimivat Hanna Villa ja Ville Oksanen.

– Tällaisena aikana yhteinen ulkoiluhetki on lapsille todella tärkeä, Oksanen totesi.

– Pulputusta, punaisia poskia ja paljon hymyjä. Niitä on tänään näkynyt täällä ihanan paljon. Ja kuinka mahtava sääkin saatiin, Kuoppanummen koulun 3P-luokan opettaja Pia Hassinen iloitsee keskiviikkona, jolloin aurinko paistoi täydeltä terältä.

Yhdeksänvuotias Hilla Kujanpää halaa parhaaksi kaverikseen esittelemäänsä kymmenvuotiasta Elise Tontsia.

– Syöminen ulkona on parasta. Syötiin just makkaraa ja kohta syödään lounas täällä. Tänään on makaronilaatikkoa, tytöt jutustelevat.

Makkaransyömisen lisäksi tapahtumassa pääsi kokeilemaan ampumahiihtoa, joka oikeastaan oli sammakoiden näköisten hernepussien heittoa maalitauluja kohti.

– Heitin kolme sammakkoa ja kaksi osui! Mikael Lehtinen, 9, tuuletti leveästi hymyillen.

Luokan 3J opettaja Jussi Mäkinen kiittää tapahtuman sujuneen jouhevasti.

– Eri toiminnoille on ollut riittävästi aikaa, ja aikataulutus on toiminut muutenkin täällä hienosti. Tänään tapahtumaan osallistui yhteensä kuusi luokkaa ja oppilaat oli jaettu aamupäivän ja iltapäivän ryhmiin.

Kaikkensa antaneena maassa makaavat Akseli Lähdeniemi ja Joonas Ruokonen.

– Nyt ei jaksa enää mitään. Ollaan käyty kaikki rastit läpi. Ei ehkä jaksa ees makkaraa syödä, pojat tuumivat ja hörähtävät samantahtiseen nauruun.