Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan palloiluhalli aidattiin osiin: "AVI on ollut todella hyvä yhteistyökumppani."

Koronaseinät: Nummelan Palloiluhallissa on nyt tilan neljään osaan jakavat seinät.

Vihdin Jäähalliyhtiö on jakanut Nummelassa sijaitsevan palloiluhallin, Aura Light Certos areenan neljään osaan aidoittamalla alueet.

Alueiden jako mahdollistaa hallissa neljän kymmenhenkisen ryhmän harjoittelun alueella yhtä aikaa.

– Ohjeistus on, että yksi ryhmä menee kerrallaan omalle alueelle. Seuraava ryhmä odottaa ulkona, kunnes edellä oleva ryhmä on asettunut paikalleen, kertoo Jäähalliyhtiön liikuntapaikkajohtaja Esa Mäkinen.

Myös poistuminen hallista tapahtuu samalla tavalla ryhmä kerrallaan. Jalkapalloilijat poistuvat hallista taka-oven kautta, jolloin kohtaamisia ryhmien kesken ei tule.

Yleisurheilijoille on oma alueensa. He käyttävät halliin tuloon omaa oveaan ja poistuvat harjoittelupaikan toisella puolella olevasta sivuovesta.

– Olemme neuvotelleet Aluehallintoviranomaisten kanssa pitkään ja heiltä näytettiin vihreää valoa aidoittamiselle. Nämä rajoitukset ja suunnitelmat vastaavat AVI:n ohjeita, Mäkinen kertoo.

Neuvotteluissa ollut hyvä henki.

Esa Mäkinen

Jäähalliyhtiö on neuvotellut viime viikonlopusta lähtien myös peruskuntayhtymä Karviaisen edustajien ja kunnan kanssa. Mäkinen kertoo, että yhtiö lähetti tarkentavia kysymyksiä myös Sosiaali- ja terveysministeriöönkin.

– Kaikissa neuvotteluissa on ollut hyvä henki ja on mietitty yhdessä ratkaisuja. AVI on ollut todella hyvä yhteistyökumppani. He ovat olleet hyvin auttavaisia ja antaneet ohjeistuksia paikan suhteen, kertoo Mäkinen.

Vastaavia aidattuja tiloja ei ole vielä tullut muualla Suomessa vastaan. Mäkinen kertoo, että myös Palloliitto pyysi havainnekuvia tiloista.

Turvallisten kulkureittien osalta yhtiö on tehnyt vastaavia Nummelan jäähalleissa ja ne ovat toimineet Mäkisen mukaan hyvin.

– Olemme todella tarkkoja, että tiloissamme käyttäydytään ohjeistusten mukaan. Maski on oltava aina kasvoilla kun halleihin tullaan sisään tai mennään ulos. Kaikkien meidän tavoite on, että pysymme terveinä ja lapset saavat liikkua, Mäkinen muistuttaa.

Nummelan Palloseuran valmennuspäällikkö Jan Nyberg on iloinen, että nuorimman ikäluokat pääsevät halliin harjoittelemaan. Seura on keskeyttänyt kuluneen viikon ajaksi toiminnan, mutta ensi maanantaista 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat pääsevät aidatuille alueille harjoittelemaan.

– Tässä on vuoroja jumpattu pari päivää kuntoon, että pääsemme maanantaina aloittamaan, Nyberg naurahtaa.

Valmennuspäällikkö kertoo, että pääosin yksi joukkue harjoittelee neljässä osassa kerrallaan.

– Olemme laittaneet valmentajille ohjeistuksen miten hallissa toimitaan. On tosi hieno juttu, että iso osa seuran lapsista pääsee harjoittelemaan, joten tärkeää on, että sääntöjä noudatetaan. Halliyhtiö on tehnyt ison työn, Nyberg kiittelee.