Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyntivaunu, kotiinkuljetus ja yhteistyö – vihtiläisravintolat sinnittelevät sulun ajan noutoruoan avulla

Valtakunnallisen linjan tapaan nyt myös moni vihtiläinen ravintola-alan yritys myy ulos noutoruokaa, leivoksia ja kahvia.

Ravintolayrittäjien lompakko sekä mieliala ovat koetuksella. Myös asiakkaita ravintoloiden osittainen kiinniolo harmittaa.

Hiekkahentunen Ojakkalassa palvelee asiakkaita tarjoamalla noutolounaan maanantaista lauantaihin kello 10-15. Ruokaa on aiemminkin voinut ostaa mukaan, mutta uutta on nyt pihalla oleva myyntivaunu.

– Lämpövaunu on ulkona. Tarjolla on ainakin kaksi eri lämmintä ruokavaihtoehtoa, ravintolan kokki ja yrittäjä Kim Nordgren kertoo.

Alá Carte -annoksia, sämpylöitä ja leivonnaisia voi ostaa maanantaista lauantaihin ravintolasta kello 6-18.

Nordgren toteaa rajoitusten aiheuttaneen kovan notkahduksen myyntiin.

Hienoa olisi, jos asiakkaat tilaisivat etukäteen haluamansa tuotteet ja annokset.

– Kyllä tässä ollaan aika helisemässä, myynti on laskenut 60-75 prosenttia. Olen joutunut lomauttamaan kokonaan yhden työntekijän ja toinen työskentelee tällä hetkellä osa-aikaisesti.

– Epätietoisuus jatkuu, mutta täytyy pysyä luottavaisena, että tilanne helpottaa tulevaisuudessa.

Hiekkahentunen on aloittanut yhteistyön K-Citymarket Nummelan kanssa.

– Cittarista voi nyt ostaa Hentusen hampurilaisia, Nordgren kertoo.

Sushi Like Nummela on myynyt myös ennen rajoitustoimia noutoruokaa, mutta uutena palveluna yritys tarjoaa ruokien kotiinkuljetuksen.

– Ravintoloiden sulku on vaikuttanut myyntiimme todella paljon ja tuntuu, että myös take away -annoksia ei uskalleta hakea kuten aiemmin. Koska tämä oikein loppuu, tuskastelee Weijia Li.

Café Neilikan yrittäjät Karoliina Rosenberg ja Outi Dahlgren kertovat päivittäisen myynnin pienentyneen yli puolella.

– Meillä on sujunut kuitenkin nyt paljon paremmin kuin vuosi sitten keväällä, he sanovat.

Yrittäjät kertovat erityisesti täytettyjen leipien, croissanttien ja leivonnaisten myyvän hyvin.

– Hienoa olisi, jos asiakkaat tilaisivat etukäteen haluamansa tuotteet ja annokset, niin pystyisimme varautumaan paremmin ja välttämään myös hävikkiä, Dahlgren sanoo.

– Meiltä saa lauantaisin brunssia kello 11-14, sitä voi tilata joko ennakkoon tai tehdä tilauksen paikan päällä ja ostaa mukaan.

Tuusan Tupa on myös aloittanut brunssiruokakassien ulosmyymisen.

– Normaalisti meillä on ollut brunssi joka lauantai, mutta nyt, kun ravintolassa ei voi ruokailla sisällä, myymme brunssia ulos. Brunssikasseja voi noutaa myös Lohjalta K-Market Puistokadulta, kahvilatyöntekijä Heidi Särkelä kertoo.

– Brunssit tilataan etukäteen, tilaukset tulee tehdä torstaihin kello 15 mennessä ja ne noudetaan lauantaina joko Nummelasta Tuusan Tuvalta kello 10-11 välissä tai Lohjalta K-Marketista kello 11-12 välissä. Myös hakuaika sovitaan etukäteen.

Ravintoloiden sulku oli maanantaina saamassa jatkoa. Hallitus esitti ravintoloiden sululle kolmen viikon jatkoa 18. huhtikuuta saakka.

Esityksen mukaan sulku toteutettaisiin saman sisältöisenä kuin tällä hetkellä voimassa oleva sulku.

Ravitsemisliikkeet pidettäisiin suljettuina asiakkailta leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa.

Ravintoloiden väliaikainen sulku on yksi toimista, joilla hallitus pyrkii estämään koronaepidemian nopeaa kiihtymistä ja tartuttavampien virusmuunnosten yleistymistä.