Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläistempaus: Osta lahjakortti ja auta paikallista yrittäjää

– Vihti on sopivan kokoinen paikka: täällä tällaisen tempauksen järjestäminen onnistuu todella nopeasti, sanoo Tapio Karjalainen.

Viime viikolla ostoksilla kahvila Il Puntossa käytyään hän sai idean lahjakorteista, joita ostamalla voimme yhdessä auttaa vihtiläisiä yrityksiä vaikeimman korona-ajan yli.

Karjalainen on Vihdin Rotaryklubin presidentti, ja klubi lähti heti mukaan hyvää tekevään hankkeeseen. Samoin innostui nummelalainen painotalo Painokiila Oy.

– Seuraavaksi otin yhteyttä Vihdin Yrittäjiin ja Vihdin kuntaan, ja kumpikin lähti tukemaan hanketta, kertoo Karjalainen tyytyväisenä.

Koronapandemian jatkuessa monet vihtiläiset yrittäjät ovat vaikeassa tilanteessa. Toiminnan kiinteät kulut eivät ole muuttuneet juuri mitenkään, mutta palveluiden ja tuotteiden kysyntä on vähentynyt useilla yrittäjällä todella merkittävästi.

– Lahjakortin idea on, että me kaikki vihtiläiset voimme ostaa nyt pandemian aikana tuotteita ja palveluita ennakkoon ja käytettäväksi myöhemmin. Esimerkiksi kahvilasta voimme ostaa etukäteen kymmenen kahviannosta ja käyttää niitä sitten meille sopivana ajankohtana. Näin yrittäjä saa nyt tuloja paikkaamaan taloudellista tilannettaan ja pääsee vaikean vaiheen yli.

Il Punto, Tuusan Tupa ja Airhotel olivat jo maanantaina saaneet omilla logoillaan varustetut lahjakortit käyttöönsä. Muutkin yritykset voivat tilata lahjakortteja itselleen, omilla logoillaan ja veloituksetta Painokiilan yrittäjiin kuuluvalta Tom Engbergiltä. Lahjakortteja voi tilata 30. kesäkuuta asti.

Hieno hanke, sanoo kunnan yrityskehittäjä Jorma Ranta.

– Lahjakortin ostaminen auttaa yritystä taloudellisesti heti. Se antaa henkistäkin voimavaraa: auttaa yrittäjää jaksamaan, kun palvelut koetaan tärkeiksi ja niiden halutaan säilyvän.

Ranta muistuttaa myös paikallisten yritysten tärkeydestä vihtiläisnuorten kesätyöllistäjinä.

Lahjakorttitempaus on selkeä jatkumo sille, kun joulun alla kannustettiin ostamaan ja käyttämään paikallisia palveluja. Etenkin nyt koronapandemian aikana tällaista tarvitaan, lisää Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja Leevi Pursiainen.

Painokiilan yhteyshenkilö Tom Engberg (0400 407663, tom@painokiila.fi).