Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihti-Seura: Vihdin kylät Pertun Postin teemana tänä vuonna

Vihti-Seuran julkaisema Vihdin kotiseutulehti Pertun Posti ilmestyy vuonna 2021 tuplanumerona marraskuussa, kuten viime vuonnakin. Lehden teemana ovat Vihdin kylät ja näkökulmina menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus.

Kotiseutuyhdistys Vihti-Seura piti kevätkokouksensa etänä viime sunnuntaina. Ennen kokouksen alkua Veli Pelkonen Vihdin Karjalaseurasta esitteli tutkimuskirjaa ”Tuliko meistä karjalaisista vihtiläisiä? – Evakkokertomuksia uudelta kotiseudulta”. Tämä lähetettiin livenä Vihti-Seuran Facebook-sivuilla, josta siitä on myös nähtävissä tallenne.

Vuosi 2020 oli Vihti-Seuran 74. toimintavuosi. Tapio Karjalaisen johtamaan seuraan kuului 614 jäsentä: määrä laski edellisestä vuodesta kuudella henkilöllä. Vihti-Seuran tavoitteena on omalla toiminnallaan ja hankkeillaan olla edistämässä kotiseutuhenkeä ja vihtiläisyyttä. Kulunut vuosi oli hyvin poikkeuksellinen koronapandemian vuoksi, mikä merkittävällä tavalla supisti seuran toimintaa ja jäsenhankintaa.

Vihti-Seura halusi kaikin tavoin omalta osaltaan turvata jäsentensä terveyden, ja siksi yhteisiä tilaisuuksia järjestettiin hyvin vähän. Koronan vuoksi järjestämättä jäi esimerkiksi suosittu uusien vihtiläisten retki. Myös Vihti-Päivät sekä Pertunpidot jouduttiin peruuttamaan.

Poikkeusaikana Vihti-Seura on lisännyt sähköistä viestintää, ja sen avulla on saavutettu merkittävä määrä ihmisiä. Esimerkiksi video, jossa Paavo Hacklin esitteli Ojakkalan sotaanlähtökiven historiaa, katsottiin Facebookissa yli 3 000 kertaa!

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksessa Oulussa elokuussa Vihti-Seuraa edustaa Pentti Kurunmäki. Muita henkilövalintoja ei kevätkokouksessa tehty.

Tervalammen kylätalo on otettu käyttöön, ja Timo Lindroos ehdotti sitä Vihti-Seuran syyskokouksen kokouspaikaksi, mikäli lähikokous on mahdollinen.