Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luksia ja maksuton toinen aste: "Vasta käytäntö osoittaa, mikä on lopullinen kustannus"

Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiassa kaikki normaalit opetusvälineet muuttuvat maksuttomiksi elokuusta lähtien.

– Kirjoja tai esimerkiksi työasuja ei tarvitse syksyllä aloittavien opiskelijoiden enää ostella. Koneita ja laitteita ei opiskelijoille osteta vaan niitä saa käyttää oppilaitosympäristöissä Nummelassa ja Lohjalla. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi sorvit, media-alan kamerat ja isot työkalut. Tietokoneet hankitaan jossain vaiheessa opintoja ainakin suurimmalle osalle opiskelijoita, kertoo Luksian johtaja Jouko Lindholm.

Jouko Lindholm toteaa, että muutoksesta tulee selkeästi lisäkuluja koulutusyhtymälle:

– Vasta käytäntö osoittaa, mikä on lopullinen kustannus. Nyt syksyllä aloittavat ja keväällä päättävät perusopetuksen ryhmät ovat tämän piirissä eli kokemuksia kerätään. Pieni lisärahoitus tulee koulutuksen järjestäjälle, mutta ei näillä näkymin kaikkia kuluja kattavaa korotusta. Luksiassa on nyt kartoitettu materiaalin määrää ja mietitty lisättävän ohjauksen järjestämistä.