Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvi jättää aina jälkensä Vihdin katuihin: "Paikkaustyö on ympärivuotista työtä, jolle ei loppua näy"

Katuja on paikkailtu Vihdissä läpi talven öljysoralla kunnan omana työnä sitä mukaan, kun reikiä ilmestyy asvalttiin.

– Paikkaustyö on ympärivuotista työtä, jolle ei ole loppua näkyvissä. Talvi jättää aina jälkensä katuihin. Etenkin silloin, kun säätila liikkuu nollan molemmin puolin välillä vettä sataen ja taas pakastaen. Pitkät pakkasjaksot ovat olleet oikein hyviä ja estäneet asfalttiin muodostuvia vaurioita, katumestari Jari Kokkonen Vihdin kunnasta toteaa.

Varsinaiset asfaltointityöt alkavat kesällä. Töitä tehdään Vihdissä seuraavilla kaduilla: Vihdintie, Meritie, Lohjantie, Huhdanmäentie, Hopeasepäntie, Vanhan-Sepän tie, Otalammenraitti, Hiidenvedentie, Juhanintie.

– Nykyinen asfaltti jyrsitään tarvittavin osin ja sitten vedetään päälle uusi päällyste. Lisäksi tehdään paikkauskorjauksia talvella tulleisiin pahimpiin vauriokohtiin. Urakoitsijana on Peab Asfalt, Kokkonen jatkaa.

ELY:n teitä Vihdissä ovat: Asemantie, Ojakkalantie, Enätie, Pyölintie, Helsingintie, Nurmijärventie ja Otalammentie. Vihdintiestä ja Nummelantiestä osa kuuluu ELY:lle ja osa Vihdin kunnalle.

– Valtatiet kuuluvat ELY:n hallintaan. Vihdissä on myös lukuisia yksityisteitä, jotka eivät ole kunnan hoidossa, Jari Kokkonen selventää.

Vaurioiden paikkausta tehdään tehtyjen ilmoitusten ja havaintojen perusteella.

Tuomas Vasama, ELY-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö

Huonoimmassa kunnossa talven jälkeen ovat yleensä ne tiet, joissa päällyste alkaa olla elinkaarensa päässä. Suuremmat tiet ovat yleensä paremmassa kunnossa kuin pienet, joille on päässyt syntymään korjausvelkaa.

– Isoimpien teiden kunto mitataan vuosittain. Mittaukset alkavat kun routa on sulanut. Kesän ensimmäiset päällystystyöt ovat kilpailutuksessa. Teillä tehdään hyvin monenlaista kunnostusta. Pienimmät työt ovat reikien paikkausta, suurimmat siltojen uusimisia, kertoo ELY-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama.

– Päällysteitä ja tiemerkintöjä uusitaan vuosittain Uudenmaan ELY:n alueella vähintään 25 miljoonan euron arvosta. ELY-keskus kilpailuttaa kunnostukset julkisina hankintoina ja niitä urakoivat yksityiset yritykset. Vaurioiden paikkausta tehdään tehtyjen ilmoitusten ja havaintojen perusteella. Suurempia korjauksia priorisoidaan tien merkittävyyden mukaan käytettävissä olevalla rahoituksella.