Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelalainen Tarja Rautakangas halusi ekokampaajaksi – ilman turhia kemikaaleja ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti

Ekokampaaja: Koulutettu ekokampaaja vaalii kokonaisvaltaista hyvinvointia – Hoidoissa käytetään merilevää, savea ja turvetta. Intialainen päähieronta ja energialeikkaus osa työtä.

Nummelalainen Tarja Rantakangas on monen eri alan osaaja. Hän on parturi-kampaaja, hänellä on yritys nimeltään Fancy Dream, jonka kautta hän tekee värianalyyseja ja tarjoaa ammattijärjestäjän palveluita, joiden avulla kodista tai vaatekaapista saa tilan, jossa ei ole mitään turhaa. Parhaillaan hän opiskelee jatkokoulutuksena ekokampaajaksi Helsingin Practicumissa, jossa voi opiskella erilaisia ammattitutkintoja.

Rantakankaan valintoja ohjaavat kestävät arvot. Värianalyysin avulla turhia vaatteita ei tarvitse ostaa, kun hankkii yhteensopivia vaatekappaleita, joista saa erilaisia kokonaisuuksia. Ammattijärjestäjä auttaa jäsentämään tilat turhasta tavarasta vapaaksi. Ekokampaaja käyttää esimerkiksi luonnonmukaisia värejä hiustenvärjäyksessä. Taustalla on syvällisempääkin ideologiaa mukana ja luonnonmukaiset hoidot ovat osa työtä.

– Koulutus kestää yhdeksän kuukautta ja kyseessä on parturi-kampaajan jatkokoulutus. Koulutukseen kuuluu näyttötyö ja teemme myös asiakastyötä. Olen valmistunut parturi-kampaajaksi vuonna 1991. Korona-aikana omat työt yrittäjänä hiljenivät lähes täysin. Päätin päivittää osaamistani parturi-kampaajasta ekokampaajaksi.

Koulutettu ekokampaaja palvelee asiakasta huomioiden käyttämiensä tuotteiden vaikutukset sekä ihmiseen että ympäristöön. Ekokampaaja pyrkii ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin työskentelyssään.

– Periaatteisiin kuuluu työskentely ilman turhia kemikaaleja sekä raaka-aineet, jotka eivät rasita ympäristöä eivätkä ihmisen terveyttä, kestävän kehityksen mukaiset periaatteet, kulutusta kestävien ja pestävien materiaalien suosiminen sekä kierrätys ja uusiokäyttö, Tarja Rantakangas selventää.

Ekokampaaja voi tehdä hoitoja käyttäen öljyjä, merilevää, savea tai turvetta. Hiusten värjäyksissä käytetään kasvivärejä, yrttejä ja esimerkiksi savivaalennusta. Myös intialainen päähieronta ja energialeikkaus kuuluvat ekokampaajan työhön.

Energialeikkauksessa tehdään alle intialainen päähieronta. Energialeikkaus on aivan omanlaisensa tekniikka. Leikatessa esimerkiksi katsotaan mikä on hiusten luontainen kasvusuunta. Hiusten taipuisuus saattaa tulle esiin paremmin energialeikkauksessa.