Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Meritien sillalle tulossa 60 tonnin painorajoitus: "Lähes 60-vuotiaan sillan uusiminen tarpeen tulevina vuosina"

Ratakiskoja piti laskea noin 20 senttiä nykyistä alemmas Nummelan keskustassa, Meritien sillan kohdalla, Hangon-radan sähköistyksen vuoksi. Työ piti tehdä nyt pääsiäisviikonloppuna.

– Radanalennusta ei voida tehdä Meritien sillan takia. Se on niin huonossa kunnossa, ja sen tukipaalutukset on lyöty siten vinoon sillan keskikohtaa päin, että sillan alta olisi vaarallista kaivaa. Asiaan liittyvät myös viereisten kerrostalojen perustukset, kertoo projektipäällikkö Harri Sakki Väylävirastosta.

Vihdin kunnan omistama Meritien silta otettiin käyttöön lokakuun alussa 1963. Sillan kunto yllätti Väyläviraston – onko se yllätys myös kunnalle?

– Väyläviraston kanssa tehtyken selvitysten perusteella tilanne on sellainen, että radan alentaminen ei ole mahdollista nykyisen sillan perustamistavasta johtuen. Samalla on tarkasteltu sillan rakenteellista kuntoa, ja raskaiden kuormien kuljetusta rajoitetaan. Sillalle on tulossa 60 tonnin rajoitus, vastaa kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen

Onko silta turvallinen?

– Silta on turvallinen, mutta myös iäkäs. Sillan uusiminen on tulevaisuudessa tarpeen, onhan silta pian 60-vuotias.

Meritien silta on turvallinen, mutta myös iäkäs.

Matti Kokkinen, tekninen johtaja, Vihdin kunta

Hangon-radan sähköistys on siinä vaiheessa, että Hyvinkään–Karjaan välin sähköistämisurakan kilpailutus ratkeaa toukokuussa. Pylväsperustusten teko alkanee Vihdin alueella vuoden kuluttua.

Ratageometriaa piti alentaa Nummelassa 600 metrin matkalla siksi, että sähkölangat mahtuisivat Meritien sillan alta. Miten sähköistys hoituu ilman radanalennusta?

– Sillan kohdalla ajolanka ei ole jännitteinen, eli juna rullaa sen kohdan sähköttä, vastaa Sakki. Jännitteellinen johdin ei mahtuisi sillan alle turvaetäisyyksien takia.

Meritien siltaa on levennetty 1990-luvun puolivälissä kevyenliikenteen käyttöön, ja 2010-luvulla itäreunan jalkakäytävä otettiin ajokaistaksi. Aikaisemmin on tarkasteltu kevyenliikenteen sillan tekemistä itäreunalle niin, että kevyenliikenteen kulku olisi mahdollista sillan molemmilla reunoilla, Kokkinen selvittää.

Pitääkö Meritien silta purkaa pois ja tehdä uusi?

– Sillan uusiminen on aikanaan edessä. Ennen sillan uusimista on hyvä olla selvillä jo puretun ABC:n tontin käyttö. Esillä on ollut Meritien parantaminen niin, että myös Pisteen suunnasta tultaessa olisi kaksi ajokaistaa. Tämä edellyttää Pisteen kiertoliittymän muuttamista todennäköisesti liikennevalo-ohjatuksi. Nykyistä kiertoliittymää ei voida enää suurentaa olemassa olevien rakennusten vuoksi.