Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihti Golfissa jo ruuhkaa: "Korona on tehnyt golfista suositun koko perheen harrastuksen"

Aloittelijat pelaavat koko kauden ilmaiseksi Vihdissä. "Ulkoilmalaji, jossa on helppo säilyttää vähintäänkin riittävät turvavälit."

Vihti Golfin kenttä Ojakkalassa avattiin perjantaina 26.3. ensimmäisenä golfkenttänä Suomessa. Avajaisviikonloppuna lasketeltiin, hiihdettiin ja pelattiin golfia samanaikaisesti.

– Golfkentät käyvät keväisin kovaa taistoa siitä mikä kentistä avataan ensimmäisenä. Toistaiseksi Vihti Golf on ollut tässä kilpailussa lyömätön ja Vihti Golfin kenttä avattiin jälleen ensimmäisenä. Meillä on hyvä tietotaito kentän aikaiseen avaamiseen jo 20 vuoden ajalta, toteaa Vihti Golfin toiminnanjohtaja Sami Varelius.

– Koko 18-reikäinen kenttä on auki. Kenttä ei kärsi normaalia enempää ajankohdasta huolimatta vaikka vielä märkää onkin. Palaute on ollut positiivista kentän kunnosta avausviikonloppuna. Huoltotoimenpiteinä viheriöitä ja väyliä harjataan, yleisestä siisteydestä pidetään huolta, poistetaan vettä ja siistitään mahdollisia talvituhoja, joita ei tänä vuonna juuri ole, Varelius jatkaa.

Tiistaina Vihti Golfissa oli golfaajia niin paljon, että autolle sai hetken etsiä rakoa, johon pysäköidä. Golfaajat kulkivat kentällä kumisaappaat tai muuten vettä pitävät jalkineet jalassa innostuksen puna poskilla.

Espoolainen Sari Mulari oli Ojakkalassa golfaamassa jo kolmatta kertaa. Perheellä on loma-asunto Vihdin Huhmarissa ja vihtiläinen golfkenttä on tuttu:

– Hymyissä suin ja innostuneena mennään kentällä. Kaikki ovat tyytyväisiä, kun päästään vihdoin pelaamaan. Lajia voi harrastaa koronasta huolimatta ja siksi tämä on erityisen hienoa. Seurasin tarkasti milloin Vihti Golf avaa kentän ja lähdin heti golfaamaan, kun kenttä avattiin. Talvella hiihdän ja kesällä golfaan.

Sami Varelius kertoo viime kesän kävijämäärien olleen hyviä. Vihti Golfissa tulevasta kesästä odotetaan vähintäänkin yhtä hyvää. Golf on ollut, kuten monet muutkin ulkoharrastukset, korona-ajan selvä voittaja.

– Korona on lisännyt lajin suosiota. Golf on ulkoilmalaji, jossa on helppo säilyttää vähintäänkin riittävät turvavälit. Pelaajamäärät ovat kovassa kasvussa ja laji on suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Golfista on tullut koko kansan laji, vaikka mielikuva saattaa olla lajia vähemmän tuntevilla, että golf olisi elitistinen harrastus.

Tällä kaudella Vihti Golf tarjoaa mittavan edun kaikille golfin aloittaville. Aloittelijat pelaavat koko kauden ilmaiseksi Vihdissä.

– Edun arvo on 400 euroa ja se on kädenojennus kaikille harrastustaan aloittaville. Lapsille on tarjolla Pikku-Tiikerit -kursseja. Perheen pienimmät voivat tulla kursseille vanhempien kanssa. Korona on tehnyt golfista suositun koko perheen harrastuksen, Varelius toteaa.