Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömänä oli helmikuussa 1459 vihtiläistä

Vihdissä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa 10 prosenttia. Työttömänä oli 1459 vihtiläistä. Tämä on kuusi henkeä enemmän kuin tammikuun lopussa.

Viime vuoden helmikuuhun verrattuna tilanne on nyt selvästi synkempi: vuosi sitten helmikuussa oli työttömänä lähes 400 vihtiläistä vähemmän kuin nyt.

Työttömien työnhakijoiden kokonaismäärä kasvoi helmikuussa kaikissa Uudenmaan ely-keskuksen alueen kunnissa verrattuna viime vuoden helmikuuhun. Suhteellisesti eniten määrä kasvoi Sipoossa, Nurmijärvellä ja Vantaalla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudellamaalla korkeinta Vantaalla, jossa työttömyysaste oli helmikuun lopussa 14,7 prosenttia. Toiseksi huonoin tilanne Uudenmaan ely-keskuksen alueella oli Loviisassa ja kolmanneksi huonoin Helsingissä. Myös näissä kaupungeissa työttömyysaste oli yli 14 prosenttia.

Alhaisin työttömyysaste helmikuun lopussa oli Mäntsälässä, jossa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,8 prosenttia. Kauniaisissa ja Pornaisissa osuus oli 8,9 prosenttia.

Uudenmaan ely-keskuksen kuntien alueella oli helmikuun lopussa yhteensä 112 218 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli reilu 90 000 ja lomautettuja hieman yli 22 000. Lomautettujen määrä laski hieman tammikuusta, työsuhdetta vailla olevien määrä puolestaan kasvoi aavistuksen.

Vihdissä lomautettuja oli työttömistä 305.

Uudellamaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa 12,9 prosenttia – tämä on 4,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Erityisesti nuorten, alle 25-vuotiaiden, työllisyystilanne on huono. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella kaikkiaan yli 11 000. Myös pitkäaikaistyöttömyys kasvoi erityisesti alle 30­-vuotiaiden keskuudessa.

Työttömyys kasvoi helmikuussa Uudellamaala kaikissa ammattiryhmissä. Erityisesti palvelu- ja myyntityöntekijöiden työpaikat ovat vähentyneet. Työttömyys on kasvanut paljon myös ammatteihin luokittelemattomien keskuudessa.

Helmikuussa Vihdissä avoimia työpaikkoja oli 204 – eli vähemmän kuin tammikuussa (281) ja vuotta aiemmin (292).

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon helmikuussa yli 25 000, mikä on lähes 2500 paikkaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Ammattinimikkeistä eniten uusia avoimia työpaikkoja oli myyntiedustajille, lähihoitajille, sairaanhoitajille sekä myyjille.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.