Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaiden yhteinen Hiidenrantaseura heräsi henkiin: "Toivon, että alueen rikas kulttuurihistoria tulisi tunnetuksi"

Tavoitteena on ennen kaikkea ranta-alueen viihtyisyyden parantaminen, asukkaiden kohtaaminen ja yhdessä tekeminen. Seuraavaan kokoukseen tullaan kutsumaan K-kauppiaspariskunta sekä kunnanjohtaja ja elinvoimajohtaja.

– Haaveilen siististä rannasta, uimakopista, saunasta ja avannosta, sanoo Nummelan Hiidenrannassa asuva Eeva Vesterinen. Hän on koollekutsuja Hiidenrantaseurassa, joka on herätetty henkiin matalan kynnyksen toimintaryhmänä.

– Kokoonnuimme maaliskuussa kaksi kertaa Hiidenrannan etäkahvien merkeissä, ja meitä oli mukana 10–12 osallistujaa. Intoa puhkuen päätimme jatkaa toimintaa monin eri tavoin. Emme perusta virallista yhdistystä, vaan toimimme yhdessä Hiidenrannan kehittämiseksi. Kannattaa liittyä mukaan! Hiidenrannan Facebook-ryhmässä tiedotetaan tapahtumista ja käydään keskustelua hyvässä hengessä.

– Huhtikuun aikana pidettävään seuraavaan kokoukseen tullaan kutsumaan K-kauppiaspariskuntamme sekä kunnanjohtaja ja elinvoimajohtaja. Kohtaamme vielä etänä, mutta toivottavasti lähempänä kesää vaikka piknikin merkeissä!

Hiidenrannan etäkahveilla nousivat esille muun muassa asuinalueen palvelut, harrastusmahdollisuudet, yhteisöllisyys, liikenneyhteydet, luontoyhteys, kulttuurihistoria ja alueen identiteetti.

Hiidenrannan uimarantaan, joka sijaitsee venerannan vieressä, kohdistuu paljon toiveita: Vesterisen mainitsemien lisäksi laituri ja nuotiopaikka. Kohennusta pitäisikin tapahtua, sillä Vihdin kunnan osallistuvan budjetoinnin viimevuotiseksi voittajaksi valikoitui uimarantojen kunnostus, joka toteutetaan kuluvan vuoden aikana. Hiidenrannan ja Myllylammen uimarantojen suunnittelu on jo työn alla kunnassa.

Hiidenrannassa on suosittu uimapaikka myös HiiPu:n majan naapurissa.

Tavoite: vahvistaa paikallisidentiteettiä.

Eeva Vesterinen, Hiidenrantaseuran koollekutsuja

Vuonna 2000 Hiidenrannan alueen (Veikkoinkorpi, Kopunmaa, Haakkoinmaa, Tuohivehmaa) väestömäärä oli 1 648. Tuorein tilastotieto on vuoden 2019 lopusta, jolloin asukkaita oli 2 094. Hiidenranta on kasvanut vuosien varrella Kopun, Tammipellon ja Lähderinteen asuinalueilla. Uusin kaavoitettu alue on Maaniitunlahti, jonka omakotitontit ovat menneet hyvin kaupaksi. Maaniitunlahti tuo Hiidenrantaan noin 180 uutta asukasta.

Hiidenrantaseuraa perustamassa 2000-luvun alussa oli Nippe Nikander, ekokyläaktiivi ja Vihreiden kuntapoliitikko, joka toimi myös Hiidenrantaseuran ensimmäisenä puheenjohtajana. Myöhemmin yhdistyksen toiminta kutistui ja lopulta hiipui kokonaan.

Haluan rohkaista meitä hiidenrantalaisia tutustumaan toisiimme, tekemään asioita yhdessä ja antamaan oman panoksemme elinolojen kohentamiseen. Kaupan ympäristön, jalkapallokentän, retkeilymaastojen ja ennen kaikkea ranta-alueen viihtyisyyden parantaminen ovat agendalla, sanoo Eeva Vesterinen.

– Edunvalvonta kunta- ja maakuntatasolla on tarpeen ainakin liikennejärjestelyjen osalta.

– Toivon myös, että alueen rikas kulttuurihistoria tulisi laajempaan tietoisuuteen: Alueella asuivat Helene Schjerfbeck, Venny Soldan-Brofeldt ja Kaapo Rissala. Eino Leino, Ilmari Kianto ja Mika Waltari olivat puolestaan alueella nähtyjä vieraita.

Luoteis-Uusimaa piipahti kameran kanssa Hiidenrannassa keskiviikkona. Katukuvassa näkyi useampia äitejä lastenrattaineen ja koirineen. Karoliina Viljasen lapsiperheessä on kaksi autoa, mikä helpottaa arkea. Julia (20) työnteli vuoden ikäistä Edwin-poikaansa, ja kertoi, että avomiehellä on auto. Kumpikin on erittäin tyytyväinen, että Hiidenranta sai viime vuonna oman kaupan.

Hiidenrannan Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/957852094639339/