Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Apuja arjen askareisiin: Vihdin 4H-yhdistys kouluttaa taas vihtiläisiä nuoria kesätöihin

Vihdin 4H-yhdistys tekee työtä nuorten kesätyöllistämisen mahdollistamiseksi Vihdissä. Yhdistys on työskennellyt tämän eteen pitkäjänteisesti – jo yli 21-vuoden ajan.

Yhdistys kehittää aktiivisesti nuorten mahdollisuuksia koulutuksen ja työkokemuksen edistämiseksi. Tulevan kesän työllistymiskoulutus järjestetään tiistaina 13. huhtikuuta klo 17 - 20 kirkonkylässä osoitteessa Kyläaukio 2. Koulutus on edellytys 4H-Pestuuseen mukaan pääsemiseksi kesän ajalle.

Koulutus on nuorille maksuton eikä vaadi erillisiä ilmoittautumisia. Koulutuksen voivat suorittaa 14–23-vuotiaat nuoret.

Aikaisemmin koulutuksen käyneet nuoret voivat toimittaa yhdistykselle verokorttinsa ja näin aktivoida työmahdollisuutensa tulevana kesänä.

Vihdin 4H-yhdistys työllisti viime vuoden aikana yli 55 nuorta henkilöä ympäri Vihtiä erilaisiin kotitalouksien ja yritysten työtehtäviin.

Yhdistyksellä työskentelee tulevana kesänä myös kolme nuorta kunnan kesäseteleillä sekä kaksi nuorta Osuuspankin kesätyöllistämiskampanjan kautta.

Pestuuringin tavoitteena on saada kaikki pestuukoulutuksen käyneet nuoret työllistettyä keikkaluonteisesti. Erityisesti nuoret toivovat pidempiaikaisia töitä kuten toistuvia ruohonleikkaus- tai lastenhoitokeikkoja.

Pestuupäivystyksen kautta voi tilata myös koulutettuja dogsittereitä joko ulkoiluttamaan lemmikkiä tai hoitamaan sitä omistajan loman ajaksi.

Nuoret ovat iältään 14–23-vuotiaita.

Pestuuringin työntilaajat ovat pääsääntöisesti olleet tyytyväisiä työntekijöihinsä. Monet työllistävätkin tutuiksi käyneitä nuoria toistuvasti vuosittain, mikä on hieno asia nuorten mahdollisuuksien edistämisen kannalta.

Pestuutyön hinta työntilaajalle on 18,50 euroa tunnilta sisältäen arvonlisäveron 24 prosenttia. Nuorten palkkaaminen on työn tilaajille verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista.

Nuorilla on tapaturmavakuutus Vihdin 4H-yhdistyksen puolesta ja yhdistys maksaa työntekijän palkan ja kaikki lakisääteiset työnantajakulut.

Työtilauksia otetaan vastaan kesäkuun alusta alkaen puhelimitse numerossa 040 5804 687. Numeroon voi soittaa maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10-14. Työtilauksen voi tehdä jo ennen kesäkuuta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vihti@4h.fi.

Pestuuringistä voi työtilauksia tehdä syksyyn saakka. Osa nuorista on ilmoittanut mielellään tekevänsä työtä myös kesäajan jälkeen eli apuja arjen askareisiin kannattaa kysyä myöhemminkin.