Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin jätevesiratkaisua pohditaan tiistaina lautakunnassa

Kaavoitus- ja teknisen lautakunnan käsiteltävänä on tiistaisessa kokouksessa esitys Vihdin jätevesihuollon järjestämisestä tulevaisuudessa.

Esityksenä lautakunnalle ja edelleen kunnanhallitukselle ja lopulta valtuuston hyväksyttäväksi, että Vihdin Vesi edistää ratkaisua, jossa kirkonkylän puhdistamo uudistetaan ja Etelä-Nummelaan rakennetaan uusi puhdistamo, josta käsitellyt vedet lasketaan Risubackajokeen, kuten nykyäänkin.

Mikäli tälle vaihtoehdolle ei myönnetä ympäristölupia Vihdin Vesi edistäisi esityksen mukaan ratkaisua siirtoviemärin toteuttamiseksi Blominmäen puhdistamoon.

Vihdin Veden on toimitettava kesäkuun loppuun mennessä Nummelan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan edellyttämä suunnitelma Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Jätevesiratkaisua käsiteltiin edellisessäkin kaavoitus- ja teknisen lautakunnan kokouksessa.

Lautakunta päätyi palauttamaan Vihdin jätevesien puhdistamisasian valmisteltavaksi uudelleen siten, että ykkösvaihtoehto on oman toiminnan kehittäminen.

Esitys lautakunnalle oli tällöin siirtoviemäri Blominmäkeen.

Lautakunnan kokouksessa tiistaina Pasi Saario esitti asian palauttamista valmisteluun siten, että ykkösvaihtoehdoksi otetaan oman toiminnan kehittäminen. Saarion esitys voitti äänestyksen 6-3.

Pasi Saarion esitystä kunnan omien jätevedenpuhdistamoiden kehittämisestä ja uudishankkeesta kannatti Markku Pietilä. Äänestyksessä enemmistönä heidän kannallaan olivat myös Mike von Wehrt, Samppa Granlund, Tiina Kontio ja Jaana Mäntyvaara.

Esittelijän esityksen eli Blominmäen kannalla olivat Pentti Pulkkinen, Liisa Ikonen ja Päivi Ruostesaari-Solja.

Nummelan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan mukaan jätevesien johtaminen Siuntionjoen vesistöön on lopetettava vuoden 2026 loppuun mennessä.

Kaavoitus- ja tekniselle lautakunnalle jaetun tausta-aineiston mukaan Vihdin kirkonkylän jätevedenpuhdistamon lupaehtojen mukaan puhdistamon toimintaa on tehostettava vuoden 2025 loppuun mennessä.