Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karviaisen alueella ilmaantuvuusluvut laskusuunnassa: ”Koronatilanne on rauhallisempi kuin vähään aikaan”

– Lupaavalta näyttää. Tilanne on rauhoittunut ja on rauhallisempi kuin vähään aikaan, kertoo terveysjohtaja Pippa Laukka tämän hetken koronavirustilanteesta Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella.

Laukka kertoo, että kaikkiaan koronatapauksia on pandemian aikana todettu Vihdissä 408 ja Karkkilassa 166. Uusia koronatartuntoja on viimeisen kahden viikon aikana todettu Vihdissä 31 ja Karkkilassa kahdeksan.

Ilmaantuvuusluvut ovat kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden Vihdin osalta 113 ja Karkkilan osalta 92. Luvuissa on siis tultu roimasti alaspäin pahimmista viikoista: yhteisilmaantuvuus Vihdin ja Karkkilan osalta on korkeimmillaan ollut päälle 300 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tartuntoja todettiin erityisen runsaasti talvilomien jälkeen.

– Korkeimmista luvuista ei ole kuin kuukausi, Laukka muistuttaa.

Hän on kuitenkin tyytyväinen siihen, että rajoitukset näyttävät purreen, ihmiset vaikuttavat noudattaneen rajoituksia ja seniorirokotukset mitä ilmeisimmin suojaavat tehokkaasti koronavirustartunnoilta.

– Seniori-ikäisten vakavia sairastumisia ei ole ollut sen jälkeen, kun rokotukset ovat alkaneet.

Tartunnanjäljitys on edelleen Karviaisessa reaaliaikaista ja noin 80 prosentissa tapauksista tartunnanlähde on tiedossa. Perhe ja lähipiiri ovat yhä suurimmat lähteet uusille tartunnoille. Sen sijaan Pippa Laukka kertoo työperäisten tartuntojen määrän vähentyneen viime viikkojen aikana.

– Variantti näyttelee edelleen merkittävää roolia uusissa tartunnoissa, Laukka sanoo.

Tätä hän pitää hieman huolestuttavana, sillä virusvariantti leviää herkästi.

Toinen huolestuttava seikka hänestä on se, että joukkoaltistumisia on edelleen, viimeisimpänä viime viikolla kaksi altistumista Nummelan koulussa.

– Suositusten noudattaminen on edelleen tärkeää, Laukka summaakin. – Jokainen pystyy merkittävästi vaikuttamaan omilla teoilla tartuntojen leviämiseen.