Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalit 2021 | Tyrmäys kunnalliselle pysäköinninvalvonnalle – näin vihtiläisehdokkaat vastaavat vaalikoneessa

Vihdin kuntavaalikone: 20 väitettä ehdokkaille. Myös äänestäjä voi vastata.

"Vihtiin pitää saada kunnallinen pysäköinninvalvonta." Tällaisen väitteen esittää Vihdin vaalikone vihtiläisille kuntavaaliehdokkaille, mutta eipä mene läpi. Valtaosa eli 85,71 prosenttia vastaajista on eri mieltä.

Samaa mieltä väitteen kanssa on 5,19 prosenttia vastaajista ja 9,09 prosenttia ei osaa sanoa.

Vastanneita oli 77. Heistä täysin eri mieltä oli 40 ja eri mieltä 26. Samaa mieltä oli kolme. Seitsemän ei osannut sanoa.

Eniten, 22 vastausta oli Perussuomalaisten ehdokkailta, Kokoomuksen ehdokkailta 14, Keskustan ehdokkailta 13 ja Sdp:n ehdokkailta 10 vastausta.

Klikkaa Vihdin vaalikoneeseen tästä osoitteeseen www.luoteis-uusimaa.fi/vaalikone

Kuntavaaliehdokkaat ovat kirjoittaneet vastaukseensa myös perusteluja, joista poimintoja:

Heidi Nordman (kesk.), samaa mieltä: "Jos Vihdissä koetaan pysäköinninvalvonta tarpeelliseksi, on hyvä vaihtoehto tuottaa palvelu kunnan toimesta. On erityisen tärkeää, että hälytysajoneuvot pääsevät tarvittaessa perille. Muutoin pysäköinti ei liene pahimmasta päästä oleva ongelma Vihdissä."

Petteri Lindfors (kok.), täysin eri mieltä: "Nykyisellään en näe tälle tarvetta, koska pysäköintiin riittää kyllä tilaa. Ainoa peruste voisi olla tulojen kerääminen, mutta sekin olisi Vihdin osalta pienimuotoista, koska täällä ei kerätä pysäköinnistä maksuja."

Pentti Pulkkinen (sd.), ei osaa sanoa: "Vihti on tällä toiminta-alueella vielä kehitysvaiheessa enkä näe tässä vaiheessa tarpeelliseksi."

Jukka Laamanen (ps.), eri mieltä: "Mieluummin kunnallinen kuin yksityinen, olisiko pysäköinninvalvonta mahdollista hoitaa esim. kunnan jonkun muun toimen ohella."

Tuija Sundberg (kok.), täysin eri mieltä: "Vihdin kaltaisessa kunnassa ei tarvita byrokratiaa esim. pysäköintiin. Väärinpysäköinti ei ole ongelma. Pysäköintitilaa on riittävästi, ja sen tulee olla kuntalaisille pääosin ilmaista, ottaen huomioon että useimmille auto on välttämättömyys maantieteellisesti laajassa kunnassa ja työmatkapendelöinnin vuoksi."

Harri Hampori (kesk.), täysin eri mieltä: "Eipä taida olla paljon valvottavaa, tulot - kulut?"

Ida Välimaa (vihr.), ei osaa sanoa: "Tähän asiaan en osaa vastata."

Kari Rastas (ps.), eri mieltä: "Onhan se kiva kun sukulaisia tulee Vihtiin käymään, mennään ulos syömään (ja näin kannatetaan Vihtiläistä ravintolayrittäjyyttä) ja sitten sukulaiset lähtevät kotia kohti maksulapun kanssa, voi olla että seuraavalla kerralla ei sitten käydä ulkona syömässä."

Olli Ikonen (sd.), täysin eri mieltä. "Minun tietoon ei ole tullut, että pysäköinti olisi kunnassamme sellainen ongelma, joka vaatisi kunnallista pysäköinninvalvontaa."

Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten yhteisessä Vihdin kuntavaalikoneessa on kaikkiaan 20 väittämää, joihin vastataan liukuvalla asteikolla täysin eri mieltä – täysin samaa mieltä. Äänestäjäkin voi vastata vaalikoneen väitteisiin ja etsiä itselleen sopivaa ehdokasta. Vaalikoneessa voi myös selata ehdokkaita ja etsiä yksittäisen ehdokkaan vastaukset.