Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mukana viisi vihtiläistä pelaajaa – UNC valmis jenkkifutiksen ensimmäiseen liigakauteen

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga päästää aloittamaan koronatilanteen vuoksi kuukauden myöhässä. Liigan tulokas, viime vuonna sarjaan noussut lohjalainen United Newland Crusaders aloittaa uuden aikataulun mukaan 18.6. Harjun kentällä kotiottelussa Porvoon Butcherseja vastaan.

Joukkue harjoittelee maajoukkuevalmentajana vaikuttaneen, jenkkifutiskonkarin Tuomas Heikkinen alaisuudessa. Heikkisellä on myös kovamaineinen valmennusorganisaatio apunaan.

– Pelaajaliikenne on ollut positiivista, päävalmentaja Tuomas Heikkisen johtama joukkue houkuttelee kovia tekijöitä Lohjalle, kertoo kertoi UNC:n manageri Marko Vartiainen.

– Syksyllä asetettu kolmen vuoden projekti, jonka tavoitteena on mestaruus, tuntuu tällä hetkellä hyvinkin realistiselle.

Vihdin suunnalta mukaan on saatu viisi pelaajaa, joita Vartiainen kehuu tunnollisiksi treenaajiksi, joiden ahkeruus näkyy testituloksissa. Teemu Ristimäki, Joonas Heino, Heikki Mäenpää, Jani Silvander ja Veeti Mäkelä tuovat joukkueeseen Vihdin panosta.

Muutama uusi pelaaja on vielä liittymässä remmiin, mutta rosterissa on jo nyt noin 45 miestä.

Kotiottelut ovat melkoinen ponnistus liigassa.

Marko Vartiainen

Viimeisimpänä mukaan on liittynyt nuorten maajoukkuemies, hyökkäyksen sentteri Jere Saranpää, jolta odotetaan tärkeää panosta. Saranpää on pelannut viime kauden Seinäjoella.

– Jere on iso, hyvin liikkuva kaveri. Heitä ei Suomessa ole liikaa, joten hän on tärkeä kiinnitys joukkueeseen, Vartiainen kiittelee.

Hyökkäystä täydentää myös kokenut Karim Al-Said.

Joukkueen puolustukseen on kaivattu voimaa, jota tulevat täydentämään kokeneet puolustuksen linjapelaajat Niko Nousiainen ja Marco Tiilikainen.

Vartiainen kertoo, että joukkue täydentynee vielä muutamalla nimellä. UNC täyttänee kolmannen amerikkalaispelaajan kiintiöpaikan.

Lisäksi Euroopan kansallisten liigojen toteutuminen on vielä osittain vaakalaudalla, mikä voi vaikuttaa vielä pelaajaliikenteeseen, mikäli liigakausia perutaan muuallakin kuin Ranskassa.

– Meillä on kuitenkin iskukuinen joukkue, jolla saadaan aivan varmasti tulosta. Ja kun joukkue on Tuopin ja hänen valmentajiensa huostassa, niin oloni on erittäin turvallinen, UNC:n manageri naurahtaa.

Miesten joukkue on saanut jo viime syksynä uusia pelaajia muista lajeista. Heitä hiotaan liigakykyisiksi pelaajiksi ja Vartiainen kehuukin uusien pelaajien kehitystä.

– Kolmen vuoden projektissa nämä miehet ovat varmasti mukana voittamassa mestaruutta. He treenaavat motivoituneesti liigakelpoisiksi pelaajiksi.

Joukkue on harjoitellut Muijalan kuplassa, mutta Heikkinen porukoineen odottavat jo ulkonurmia, jotta harjoitusten määrää päästään vielä lisäämään.