Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pestuunuorten koulutus alkoi: Vihdin 4H-yhdistyksen koulutukseen voi osallistua vielä touko- ja kesäkuussa

Vihdin 4H-Yhdistys on nyt kouluttanut ensimmäisen ryhmän Pestuunuoria kesätöihin.

Yhdistyksessä on panostettu 21 vuoden ajan nuorten kesätyöllistämisen mahdollistamiseksi Vihdissä.

Tämän kevään ensimmäinen koulutus nuorille järjestettiin 13. huhtikuuta. Koulutukseen voi yhä osallistua toukokuun ja kesäkuun aikana.

Kesäkuussa koulutusta on maanantaisin ja keskiviikkoisin yhdistyksen toimitiloissa Vihdin kirkonkylässä.

– Toukokuussa kannattaa ilmoittautua yhdistyksen pienryhmiin mukaan osoitteessa vihti@4h.fi, vinkkaa toiminnanjohtaja Mirva Lindfors.

– Koulutus on edellytys 4H-Pestuuseen mukaan pääsemiseksi ja kaikki halukkaat pyritään kouluttamaan mukaan. Koulutus on nuorille maksuton.

Yhdistys työllisti viime vuoden aikana nuoria 55 henkilöä ympäri Vihtiä erilaisiin kotitalouksien ja yritysten työtehtäviin.

Nuoret saivat palkkaa yli 13 000 euroa kalenterivuoden aikana Vihdissä.

– Se oli hyvä saavutus suhteessa koronan kurittaman vuoden tilanteeseen. Yhdistyksellä työskentelee tulevana kesänä myös kolme nuorta kunnan kesäseteleillä sekä kaksi nuorta Osuuspankin kesätyöllistämiseen suunnatulla rahoituksella.

Lindfors muistuttaa että työn tilaajalla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa vihtiläisten nuorten työllistymiseen.

– Tarvitsetko apua juhlien järjestelyissä, pihatyössä, siivouksessa vai ehkäpä lasten tai lemmikin hoidossa?

4H-Yhdistys järjestää kotitalouksiin ja yrityksiin nuoren työntekijän tekemään erilaisia arjen työtehtäviä kuten apukäsiä juhlajärjestelyihin, lastenhoitoa, eläintenhoitoa, puutarhatyötä, rakennusapua, mattojen pesua, halkosavottaa jne.

Osa nuorista on käynyt Vihdin 4H-yhdistyksen tarjoaman koulutuksen jo viime vuonna eli tekevät pestuutöitä nyt jo toisena kesänä.

– Tarjoamalla työtä nuorille paikalliset eri tahot pystyvät edistämään sosiaalisesti kasvattavaa ja osallisuutta tukevaa toimintaa, jossa paikalliset nuoret pääsevät konkreettisen tekemisen pariin sekä hankkimaan kaipaamaansa työelämän ja sosiaalisten suhteiden aakkosia, Lindfors sanoo.

Nuoret työntekijät huomioivat työtilausten yhteydessä mahdolliset koronarajoitukset sekä suojautuvat asianmukaisesti.

Pestuuringin tavoitteena on saada kaikki pestuukoulutuksen käyneet nuoret työllistettyä keikkaluonteisesti.

Nuoret ovat iältään 14 -21 -vuotiaita ja innokkaita ottamaan vastaan erilaisia työtehtäviä.

Erityisesti nuoret toivovat pidempiaikaisia töitä kuten toistuvia ruohonleikkaus- tai lastenhoitokeikkoja.

Pestuupäivystyksen kautta voi tilata myös koulutettuja dogsittereitä joko ulkoiluttamaan lemmikkiä tai hoitamaan sitä omistajan loman ajaksi.

– Pestuuringin työntilaajat ovat pääsääntöisesti olleet tyytyväisiä työntekijöihinsä. Monet työllistävätkin tutuiksi käyneitä nuoria toistuvasti vuosittain, Mirva Lindfors kertoo.