Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sirkus Tähti lähtee Suomen kiertueelle: "Henkilökunta tulee kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa ja harjoittelee karanteenissa"

Koronatilanne: Kiertue alkaa Keski-Pohjanmaalta ja etenee Etelä-Suomeen kohti Vihtiä.

Vihtiläislähtöinen sirkusalan yrittäjä Samir Abdelmeguid (26) starttaa Sirkus Tähden kesäkiertueen seitsemättä kertaa. Kiertue alkaa 1.6. ja pysähtyy 150:llä paikkakunnalla. Samir työllistää parikymmentä ihmistä aina esiintyjistä tekniikasta vastaaviin henkilöihin, telttatiimiin ja autonkuljettajiin. Koronatilanne siirsi kiertueen alkamisajankohtaa muutamalla kuukaudella. Normaalisti kiertue kestää noin seitsemän kuukautta huhtikuusta loka-marraskuuhun.

– Kiertue alkaa vihdoin kesäkuussa Jalasjärveltä Keski-Pohjanmaalta, jossa koronatilanne on rauhallinen. Etenemme vähitellen kohti Etelä-Suomea ja toivomme, että kesän edetessä koronatilanne on rauhoittunut eteläisessä Suomessa. Vihdissä esityksiä on ainakin Nummelassa, Vihdin kirkonkylässä ja Haimoossa. Lisäksi esiinnymme lähialueilla kuten Lohjalla ja Nurmijärvellä.

Samir kertoo haluavansa varmistua siitä, että kaikki halukkaat pääsevät sirkukseen mukaan vaikka täyttä yleisökapasiteettia ei voida koronan vuoksi 500 katsojaa vetävään sirkustelttaan ottaa.

– Isommilla paikkakunnilla olemme pidempään. Tavoitteena on kaikkiaan noin 200 esitystä. Henkilökunta tulee paikalle kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa. Sitten koko sirkuksen väki on karanteenissa kaksi viikkoa. Tuona aikana kaikki harjoittelevat omia numeroita ja ennen ensi-iltaa kasaamme esityksen yhteen ja minä toimin ohjaajana. Kaikki artistit ovat ammattilaisia ja heillä on omat ohjelmanumerot valmiina.

Vaikka sirkustyö on sesonkipainotteista niin sirkustirehtööri ei pyörittele peukaloita muinakaan aikoina:

– Talvikaudella varaan uudet artistit ja esiintymiskentät sekä hoidan sopimukset kuntoon. Omaa ohjelmaa täytyy myös harjoitella.

Samir on harjoitellut uuden illuusioshown, jonka hän esittää kiertueella yhdessä avopuolisonsa Frida Lindforsin kanssa.

– Showssa on ennennäkemättömiä suuren maailman taikatemppuja. Lisäksi esityksessä nähdään muun muassa klovneja, tuoleilla tasapainoilua, jonglöörausta ja ilmassa tapahtuvia taidonnäytteitä.