Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko kunta siistiksi! – Vihdin kunta, Nummelan Kilta ja SuurVihdin Kilta järjestävät ensi viikolla koko kunnan Roskajuoksu-tempauksen

Käytettyjä maskeja, karkkikääreitä, tupakantumppeja, lasinpalasia.

Jos kaikenlainen maahan viskottu roska harmittaa, nyt on aika toimia!

Vihdin kunta järjestää yhdessä Nummelan Killan ja SuurVihdin Killan kanssa Roskajuoksu-tempauksen. Ajatuksena ”roskajuoksemisessa” on yhdistää roskien kerääminen ja ulkona liikkuminen – juosten tai yhtä lailla kävellen.

Markku Tolvanen ja Lassi Kiviniemi kertovat Nummela-neuvosten pohtineen Nummelan keskusta-alueen kohentamista. Yksi viihtyisyyteen vaikuttava tekijä on siisteys – tai sen puute.

Samaan aikaan kunnassa oli saatu harmistunutta kuntalaispalautetta. Palautteessa moitittiin Vihdin roskaisuutta ja sitä, ettei kunta tee asialle mitään.

Kunta ja kilta yhdistivät voimansa ja mukaan saatiin myös SuurVihdin Kilta kirkonkylästä. Nopealla aikataululla järjestäjät lähtivät toteuttamaan koko Vihdin Roskajuoksua.

– Pienestä ideasta kasvoi iso tempaus, Tolvanen toteaa ja kertoo, että Vihti-Seurakin järjestää talkoot Kirkkoniemessä tempauspäivänä ja myös Vihdin seurakunta on mukana.

Päätilaisuus on tiistaina 4.5. kello 18-20, mutta koko ensi viikko on Vihdissä siisteysviikko.

Tiistaina tilaisuuden Nummelan torilla avaa kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Luvassa on tuolloin myös leikkimielinen roskienkeruu-kilpailu kahden isoimman taajaman välillä. Nummelan Killan joukkue kisaa Nummelassa, SuurVihdin Killan joukkue kirkonkylässä. Kunnalla on joukkue molemmissa lähtöpaikoissa.

Järjestäjät haastavat mukaan myös kaikki kylät – ihan koko Vihdin.

Roskajuoksua varten kunta tuokin isoja jäteastioita myös paikkoihin, joita niitä ei normaalisti ole.

– 17 eri paikkaan Vihdissä merkitään jätepiste, johon toimitetaan roskapusseja ja hanskoja, liikuntapäällikkö Sari Sarpaneva kertoo.

Järjestäjät muistuttavat kuitenkin, että jäteastiat on tarkoitettu vain maasta poimituille roskille, ei kotitalouksien jätteille tai esimerkiksi kaatopaikalle vietävälle tavaralle.

– Tämä ei ole siivoa kaappisi -päivä!

Roskajuoksuun voi osallistua myös oman pussin ja omien hanskojen kanssa ja käynnistää juoksun vaikka omalta kotiovelta. Näin korona-aikana on toivottavaakin, että kuntalaiset hajaantuvat keräämään eri paikkoihin ja eri aikoina. Siksi tempaus myös kestää koko viikon.

Sarpaneva toivoo myös, että kuntalaiset ottavat kuvia osallistumisestaan ja jakavat niitä sosiaalisessa mediassa hashtagilla roskajuoksuvihti.

– Eksoottisin selfie palkitaan, Sarpaneva lupaa.