Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavappuna ollaan ulkona ja verkkotapahtumissa – Vihdin Demareilta virtuaalitapahtuma

Työväen vappujuhlaa vietetään tänäkin vuonna virtuaalisesti verkossa, mutta toisin kuin viime vappuna, Vihdin Demareilla ja Vihdin Vasemmistoliitolla ei ole yhteistä virtuaalivappua.

– Vihdin Demarien vappuvideo julkaistaan Facebook-sivullamme sekä Youtube-kanavalla kaikkien vapaasti katsottavaksi lauantaina 1.5. kello 12, kertoo Vihdin Demarien varapuheenjohtaja Janne Ripatti.

Videolla on Ripatin alkusanat sekä puheita Anu Rajajärveltä, Eeva Hiilalta ja Heidi Niemiseltä. Kunniakäynnit Lapikkaannummen muistopaadelle, vakaumuksensa puolesta kaatuneiden työläisten muistomerkille Vihdin hautausmaalle sekä sovinnon kivelle kirkonmäelle tekevät Erkki ja Hanna Jokela.

– Videolla on asiaa muun muassa Enäjärven tilasta, julkisesta liikenteestä ja kunnallisista palveluista. Mukana on monta aktiivia joka työväenyhdistyksestä. Pieniä muutoksia tähän ohjelmaan voi vielä tulla, ja jotain yllätystäkin saattaa olla luvassa, sanoo Ripatti.

Vihdin Vasemmistoliitto juhlii muiden mukana Vasemmistoliiton vappua virtuaalisesti lauantaina kello 12.00 alkaen Facebookissa ja Youtube- kanavalla, kertoo Vihdin vasemmistoliiton puheenjohtaja Teemu Leino.

– Itse vietän työväen juhlaa töissä ja sen jälkeen perheen kanssa juhlien: tarjolla tietysti munkkeja, soijanakkeja ja perunasalaattia, Leino lisää.

Kuohujuomalla kilistelyyn voi ostaa simaa esimerkiksi vihtiläisistä kahviloista. Alko toivoo asioimaan vappuna ennakkoon ja välttämään ruuhkat. Alkon asiakasmäärät nimittäin kasvavat vappuviikolla 25 prosenttia.

– Vilkkaimmat päivät vappuviikolla ovat torstai ja vappuaatto perjantai. Arvioimme, että asiointi painottuu perjantaina erityisesti iltapäivän tunteihin kolmen ja kuuden välillä, todetaan Alkon tiedotteessa.

Vappuaattona myymälät sulkeutuvat klo 18. Vappupäivänä Alkot ovat kiinni.

Näin vappua vietetään:

Seija Saarikko ja Sari Haaparanta

Leivon aina vapuksi munkkeja ja jaan lapsille, äidille ja kaikille. Kyselty on jo, sanoo Seija. Sari lähtisi normaalivappuna hyvällä säällä ystävien kanssa Ullanlinnanmäelle Helsinkiin. Sisarukset asuvat Nummelassa. Heillä on mukavia muistoja lapsuudesta: vanhemmat veivät heidät aina vappuna Kauppatorille Helsinkiin – ja usein oli kylmä!

Jenna Salovaara ja Kia Koski.

Etsin terassisohvaa vapuksi illanistujaisiin. Muutamia ystäviä tulee tyttöjeniltaan, kertoo nummelalainen Kia. Hän toivottaa tervetulleeksi myös Jennan, joka muuttaa Nummelasta piakkoin takaisin Espooseen ja etsii tarvikkeita uuteen asuntoon. Normivappuna he lähtisivät ehkä käymään terassilla tai puistossa piknikillä.

Tom Lindholm ja Oskari Ovaska

Vappua vietämme kaverin luona, kahden perheen aikuiset ja lapset yhdessä. Pojalle pitänee ostaa foliopallo, kertoo Tom. Oskari ei ole ehtinyt miettiä vappusuunnitelmia, sillä yksityisyrittäjän pitää ehkä olla vappuna töissä – jollei, niin sitten kaverien kanssa rauhallisesti kotikulmilla. Miehet asuvat Nummelassa.

Taru Tuominen

Perheen kesken vietämme kummitädin nelikymppisiä laavun ympärillä Inkoossa. Ehkä joku hittifoliopallo kuten Pipsa-possu on hankittava itsellekin, sanoo Vihdin ja Karkkilan R-kioskeilla työskentelevä muijalalainen Taru. Hänen normaalivappunsakin olisi perheen ja sukulaisten kesken: paljon hyvää ruokaa ja leppoisaa illanviettoa.