Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huhtikuu oli Vihdissä hitusen tavanomaista lämpimämpi

Huhtikuun keskilämpötila oli 3,9 astetta Maasojan sääasemalla Vihdin Suontaassa.

– Huhtikuu oli Maasojalla hieman tavanomaista lämpimämpi, noin 0,4 astetta keskiarvon yläpuolella, kertoo meteorologi Pauli Jokinen Ilmatieteen laitoksen ilmastopalvelusta.

Lämpimintä Maasojalla oli 17. huhtikuuta, jolloin ylin lämpötila oli 17,2 astetta. Kylmintä oli vappuaattona 30. huhtikuuta, jolloin lämpötila laski pakkaselle - 5,5 asteeseen.

Kevät alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila kohoaa pitempiaikaisesti nollan yläpuolelle. Terminen kasvukausi alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila kohoaa pitempiaikaisesti + 5 asteen yläpuolelle ja on lumetonta.

– Kasvukauden alkua Maasojalla on vielä liian varhaista arvioida tämän viileämmän kauden vuoksi. Tilastojen perusteella se alkaa tyypillisesti 22. huhtikuuta, Jokinen toteaa.

Hiiskulan sadeasemalla Vihtijärvellä huhtikuussa mitattu sademäärä oli 42,0 millimetriä.

Kasvukauden alkua Maasojalla on vielä liian aikaista arvioida.

Pauli Jokinen, meteorologi

– Keskimääräinen, arvioi sateet Ilmatieteen laitokselle raportoiva Hans Brummer Hiiskulasta.

– Huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla satoi 30,9 ja loppukuussa 11,1 millimetriä. Sateisin päivä oli 10. huhtikuuta, jolloin mittarissa oli aamulla 14,9 millimetriä lumiräntää edellisestä päivältä.

Tammikuun sademäärä Hiiskulassa oli runsas: 95,3 millimetriä. Helmikuussa satoi vain 21,7 millimetriä ja maaliskuussa 37,9 millimetriä.