Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kuntavaalit Vihdissä | RKP: "Liberaalia demokratiaa"

– Suomessa ei ole toista keskustaoikeistolaista liberaalipuoluetta. RKP edustaa vapaamielisyyttä, liberaalia demokratiaa ja korostaa vapautta sekä vastuuta. Puolue, joka ottaa huomioon myös vähemmistön tarpeet, huomioi paremmin kaikki, sanoo RKP:n kuntavaaliehdokas Heidi Seppälä.

Vihdissä RKP on pitkään ollut vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa ja saanut läpi yhden valtuutetun. Seppälä on nyt puolueensa ainoa valtuutettu ensimmäistä kauttaan.

– Kokoomuksen valtuustoryhmässä on ollut hyvä toimia, mutta toivon, että media ja kunta mieltäisivät RKP:n itsenäisenä puolueena vaaliliitosta huolimatta. Unelmana on, että RKP:n asema vahvistuisi ja voisimme vielä joskus mennä kuntavaaleihin omalla listalla.

Tradenomi, parhaillaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa työn ohella opiskeleva Heidi Seppälä (39) on asiakkuuspäällikkö ja kaksikielisen uusperheen äiti Nummelan Hiidenrannasta. Hän on suomenkielisestä perheestä: vanhemmat tapasivat opiskellessaan Ruotsissa ja jäivät sinne töihin. Takaisin Suomeen muutettaessa Heidi oli 6-vuotias, ja vanhemmat valitsivat hänelle ruotsinkielisen esi- ja peruskoulun. Sen jälkeen Heidi valitsi itse ruotsinkielisen lukion.

– Olen vahvasti kaksikielinen, mistä on ollut paljon hyötyä. Halusin sen perinnöksi omille lapsilleni; heille puhun ruotsia, joka on heidän äidinkielensä. Vaihdoin äidinkielekseni ruotsin kun muutimme Espoosta Vihtiin vuonna 2015.

– Edellytys Vihtiin muutolle oli se, että lapsille on täällä tarjolla ruotsinkielinen koulupolku. Sitä tulee korostaa Vihdin vetovoimatekijänä kuten myös laadukasta suomenkielistä opetusta, muistuttaa Seppälä. Hän on myös lasten ja nuorten lautakunnan jäsen ja tunnustautuu kyläkoulujen kannattajaksi.

– Mutta jos lapsimäärä laskee liian pieneksi, ei ole vaihtoehtoja. Toivon ettei tähän jouduta, kun esimerkiksi helpotetaan rakentamista kyliin.

RKP painottaa, että hyvinvointi on luotava ennen kuin se voidaan jakaa. Siksi Vihdin talous on pidettävä tasapainossa.

– Meidän on silti aina asetettava ihmiset päätöksenteon keskiöön. Haluamme siirtää keskustelua säästöistä tulojen luomiseen. Ei voida sortua pelkkään leikkaamiseen ja näivettämiseen. Oleellista on se, miten saadaan tuloja lisää.

– Kunnan on konkreettisilla toimenpiteillä pyrittävä lisäämään asukkaiden määrää ja houkuttelemaan kuntaan uusia yrityksiä; esimerkiksi yhteisöveron määrässä olemme kehyskuntia jäljessä.