Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pätkät valtateitä on jo päällystetty Vihdissä: "Tarkastelemme palautemääriä päällystyksen näkökulmasta."

Asfaltointi: Ely-keskuksen päällystyskilpailutukset vielä kesken. Ely ei lupaa isompaa remonttia esimerkiksi Haimoonraitille. Vihdin kunta päällystää katuja kesä–heinäkuussa.

Ely-keskuksella oli Vihdin alueella kaksi päällystysurakkaa, jotka on juuri saatu valmiiksi.

Valtatie 2:lla eli Porintiellä päällystettiin 5,6 kilometrin pätkä kirkonkylän liittymän ja vanhan Porintien risteyksen välillä. Urakoitsijana oli Peab Industri Oy.

Moottoritiellä eli Turunväylällä asfaltoitiin kaksi kohdetta vierekkäisillä kaistoilla Porintien liittymästä Helsingin suuntaan. Urakoitsijana oli NCC.

– Muuta ei ole toistaiseksi tiedossa Vihdin alueelle. Kesäkuun alkuun mennessä saamme liikkeelle viimeiset päällystyskohteiden kilpailutukset. Niiden tuloksista tiedotamme myöhemmin, sanoo kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama Uudenmaan Ely-keskuksesta.

Ilmeisesti tulevissa kilpailutuksissa ei ole päällystyskohteita Vihtiin?

– Tämä ei ole vielä varmaa, Vasama vastaa.

Haimoonraitista olemme saaneet palautetta; tien huono kunto on tiedossa.

Tuomas Vasama, Ely-keskus

Uudelleenpäällystämisen lisäksi päällystyskaudella tehdään myös pienempiä täsmäkorjauksia – pääasiassa alemmalla tieverkolla sekä kevyen liikenteen väylillä.

Esimerkiksi Haimoossa on tuskailtu etenkin Haimoonraitin ja myös Haimoontien surkeaa kuntoa jo pitkään. Onko niille parannusta luvassa?

– Todennäköisesti ei isompaa remonttia tule tänä vuonna. Akuuttien vaurioiden täsmäpaikkausta tehdään tarvittaessa. Palautetta olemme saaneet, ja huono kunto on tiedossa, vastaa Vasama.

– Tarkastelemme palautemääriä päällystyksen näkökulmasta. Palautteiden määrä ei kuitenkaan välttämättä kerro tien kunnosta.

Vihdin kunnan asfaltoinnit pyritään tekemään kesä-heinäkuun aikana. Tarkkoja aikatauluja ei ole vielä lyöty lukkoon, kertoo katumestari Jari Kokkonen.

Asfaltointilistalla ovat edelleen Vihdintie, Meritie, Lohjantie, Huhdanmäentie, Hopeasepäntie ja Vanhan-Sepän tie Nummelassa sekä Otalammenraitti Otalammella. Määräraha on 360 000 euroa ja urakoitsija Peab Asfalt.

Kaduille tehdään uusi pintaus; osa kaduista pinnataan kokonaan ja osa vain osittain.

– Esimerkiksi Huhdanmäentie asfaltoidaan välillä Huhtatie – Vanhan-Sepän tie. Vihdintien asfaltoinnin ajankohtaan vaikuttaa Vihdin Veden vesijohtosaneeraustyön eteneminen kesän aikana. Lohjantien ja Vihdintien asfaltointia jatketaan siitä mihin viime vuonna jäätiin.

– Kesän aikana tehdään myös pienempiä asfaltinpaikkauksia ja reunakivikorjauksia, lisää Kokkonen.