Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalit Vihdissä | Keskusta: Koko kunnan kehittämistä

Keskustan tavoite on mahdollistaa vihtiläisille toimivat arjen palvelut yhdessä monipuolisten asumismahdollisuuksien kanssa. Keskusta haluaa kehittää sekä taajamia että kyliä ja pitää lähikoulut ja -päiväkodit laadukkaina.

– Vaikka Nummela on Vihdin kasvumoottori, niin koko kuntaa tulee kehittää tarjoamalla monipuolisia asumismahdollisuuksia koko kunnan alueella. Vihtiin tulee houkutella uusia asukkaita ja yrityksiä, jotta tulevat palvelut mm. lapsille ja kasvavalle joukolle ikäihmisiä voidaan taata. Ilman kasvua emme pysty rahoittamaan kaavailtuja investointeja, sanoo kuudennelle kaudelle kunnanvaltuustoon ehdolla oleva maatalousyrittäjä Eerikki Viljanen (46) Oinasjoelta.

– Jos emme saa kuntaa kasvua asukkaiden ja yritysten muodossa veronkorotuskeskustelut ovat aina keskuudessamme. Meidän pitää päästä elinvoimapuolella eteenpäin niin, että verokorotuksista ei tarvitse keskustella.

Keinotekoisia rajoitteita Viljanen ei halua jatkossa enää asettaa haja-asutusalueille rakentamiselle:

– Haja-asutusalueille rakentamisen tulee olla jatkossa joustavampaa. Kyläkoulut ovat kylien vetovoimatekijöitä, mutta niin ovat isotkin koulut. Molempia tarvitaan.

– Joukkoliikennettä on edistettävä ja syöttöliikennettä tarvitaan. Tähän liittyy myös tunnin juna, jonka suunnitelmat etenevät koko ajan. Ruuhkamaksuja me emme kannata. Jos sellaisia tulisi, niin kunnan olisi mietittävä omaa joukkoliikennestrategiaansa uudestaan ja silloin reagoisimme asiaan.

Haja-asutusalueille rakentamisen tulee olla jatkossa joustavampaa.

Eerikki Viljanen

Sote-uudistuksessa vihtiläiset ovat vastaanottavana puolena:

– Nykyinen ehdotus on paras, mitä 20 vuoden aikana on esitetty, vaikka ei se vielä täydellinen ole. Vihtiläisille on keskeistä, että pystymme turvaamaan jatkossakin laadukkaat lähipalvelut. Kunhan saisimme tiedon minkälaisen järjestelmän pohjalta toimimme, niin tämä olisi vihtiläistenkin etu.

Yrittäjien asioista Vihdin Keskusta on puhunut aktiivisesti:

– Yrittäjien tilannetta parantaisi olennaisesti se, että kunnassa yrittäjiä palvellaan yhden luukun periaatteella, eikä pallotella virkamieheltä toiselle. Tämä on keskeinen asia, Eerikki Viljanen muistuttaa.