Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kuntavaalit Vihdissä | SDP: "Arvostusta kunnan väelle"

Kolmannen kauden demarivaltuutettu, kirkonkyläläinen Erkki Aronen (42) on saanut uudenlaista perspektiiviä sote-asioihin: hän opiskelee sairaanhoitajaksi työn ohessa.

– Yksi harjoittelujakso oli Hopearinteen palvelutalossa. Nyt olen sairaalapuolella, Lohjan terveyskeskuksen kotiutusosastolla. Kyllä tämä on saanut huomaamaan, että asiat eivät ole yksiselitteisiä.

Sairaanhoitajaopinnot olivat Erkin mielessä jo lukion jälkeen. Insinööriksi hän kuitenkin lähti lukemaan, mutta työelämä vei mennessään ennen kuin tutkinto tuli valmiiksi.

– Huomasin Laurean tarjoavan sairaanhoitajakoulutusta monimuoto-opiskeluna. Aloitin elokuussa. Maaliskuussa vaihdoin työpaikkaa tänne Vihtiin, Rakentajain Insinööritoimiston RIT:n rakennuttajakonsultiksi. Työpaikka on hyvä ja lähellä: pystyn nyt paremmin viemään opintoja eteenpäin.

Erkki Aronen on tämän kauden kuulunut valtuuston puheenjohtajistoon, ja sitä kautta osallistunut kunnanhallituksen kokouksiin.

– Meillä demareilla näkyy selkeästi kunnan henkilöstön arvostus. Verrokkikuntiin nähden Vihdissä tuotetaan palvelut aika tehokkaasti. Emme pidä realistisena 2,4 miljoonan euron lisäsäästöä Vihta-talousohjelman säästöjen päälle. Olemme ehdottaneet siitä luopumista, mutta jollei luovuta, niin sitä esittäneiden puolueiden, Kokoomuksen ja Keskustan, pitäisi kyllä kertoa mistä summa otetaan.

Sijaisopettajia ei palkata kesäksi. Se heikentää Vihdin kilpailukykyä.

Erkki Aronen

– Koko vaalikauden Vihreät, Vasemmistoliitto ja me olemme olleet toisella puolella, loput valtuustoryhmät toisella. Mistään koalitiosta ei ole päätetty, vaan ajatukset ovat vain natsanneet yhteen, Aronen tuumii.

Terveyspalvelut voisivat olla kahdessakin taajamassa. Korona-aika on osoittanut, että rokotukset on oltava tarjolla useassa pisteessä, sanoo Aronen. Sote-uudistus on ilmeisesti tulossa alkavan valtuustokauden aikana.

Julkisen liikenteen kehittämisessä demarit ovat ajaneet Vihdin liittymistä HSL:ään.

– HSL pystyy hoitamaan reittisuunnittelun ja yhtenäisen lippujärjestelmän. HSL-mallissa kannattavat ja ei-kannattavat bussivuorot menisivät samaan kirstuun ja tasapainottaisivat toisiaan. Raideliikenteenkin puolella HSL:ään liittyminen olisi järkevää. Tunnin juna on toteutumassa, ja HSL hoitaa hankkeeseen liittyvät kaupunkiradat.