Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kari Sohlbergista Vihdin Teatterin uusi puheenjohtaja

Vihdin Teatteri: Pitkäaikainen toimija uskoo teatterin tulevaisuuteen: "Vihdin Teatterin asema on vahva."

Vihdin Teatterin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin teatteriyhdistyksen syyskokouksessa 11.5. nummelalainen Kari Sohlberg (51). Edellinen pitkäaikainen puheenjohtaja Marit Peura toimi teatteriyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana 13 vuotta. Yhdistyksen syyskokous siirtyi koronan vuoksi keväälle.

Kari Sohlberg on ollut teatterin toiminnassa mukana 22 vuotta. Hän on ollut kolmessakymmenessä näytelmässä joko näyttelijänä tai ohjaajana. Ensimmäinen näytelmä oli Putkinotko, jonka ohjasi näyttelijä Leo Lastumäki.

- Teatterikärpänen ei purrut heti. Saman vuoden syksyllä alkoi Otetaas taas -näytelmän harjoitukset. Ohjaajana oli näyttelijä Tuula Nyman. Minua pyydettiin casting -tilaisuuteen, sillä ohjaaja halusi nähdä minut. En ollut aluksi kovin innostunut. Vein hänet tilaisuuden jälkeen Nummelan linja-autoasemalle ja matkan aikana hän puhui minut ympäri.

– Siitä eteenpäin olen ollut lähes jokaisessa näytelmässä mukana, vaikka onkin välillä raskasta harjoitella ja esittää näytelmää töiden jälkeen iltaisin. Vaikka tämä kuinka on harrastus, niin kyllä tämä työstä käy. Yleisö palkitsee kovan työn esityksissä. Olen myös saanut paljon hyviä ystäviä ja kavereita teatterista, Kari toteaa.

Vihdin Teatterin tulevaisuuteen Kari Sohlberg uskoo vaikeasta korona-ajasta huolimatta:

– Vihdin Teatterin asema on vahva, sillä teatteri on ollut Vihdissä ainoa näyttämötaiteen tuottaja vuosikymmenet. Toki korona on kurittanut teatterin taloutta ankarasti. Viime kesän näytelmä jäi kokonaan esittämättä. Näytelmä siirrettiin talvinäytelmäksi Luksian auditorioon, mutta osa esityksistä jouduttiin perumaan. Jos koronatilanne pahenee kesällä jälleen sellaiseksi, ettei esityksiä voi lainkaan pitää, niin voi olla ettei Vihdin Teatteria enää ole.

Vihdin Teatterin kesäteatteritoiminta täyttää kesällä 50 vuotta. Juhlanäytelmän harjoitukset ovat täydessä vauhdissa. Aatamin puvussa ja vähän Eevankin -näytelmän ensi-ilta on 19.6. Harjoituksia on pidetty hybridimallilla ja rajoitetuilla ihmismäärillä.

– Otamme jo lippuvarauksia vastaan. Paikkoja emme voi vielä antaa, koska meillä ei ole tietoa millaiset koronarajoitukset kesällä ovat. Lippuja on varattu tähän mennessä noin 550 kappaletta, Sohlberg kertoo.

Syyskokouksessa valittiin myös muut Vihdin Teatterin hallituksen jäsenet. Varapuheenjohtajaksi valittiin Päivi Haaparanta. Sihteerinä toimii Reija Blom. Muut hallituksen jäsenet ovat Heikki Hyytiäinen, Kristiina Kemppainen, Jenni Kanta-oksa, Tiina Korvola, Kirsi Eronen ja Tommi Muhli. Varajäseneksi valittiin Maija Viljanmaa ja Jaana Ranta.