Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalit 2021 | Vaalikone: Pitääkö kouluverkkoa tarkastella uudestaan Nummelassa? – Kyllä, vastaa 63 prosenttia ehdokkaista

Vihdin vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista noin 63 prosenttia on sitä mieltä, että kouluverkkoa pitää Nummelassa tarkastella uudestaan.

Reilu 20 prosenttia ehdokkaista ei osaa ottaa kantaa kysymykseen ja vain reilu 16 prosenttia ei olisi tekemässä kouluverkon osalta uudelleen tarkastelua.

Kouluverkkoa pitää tarkastella uudestaan Nummelassa -väitteen kanssa täysin eri mieltä ilmaisee olevansa vain neljä ehdokasta. Eri mieltä on vastannut olevansa 17 ehdokasta.

Sen sijaan täysin samaa mieltä on 21 ehdokasta ja samaa mieltä suurin vastaajajoukko: 59 ehdokasta.

Vaalikoneeseen on vastannut kuntavaalien vihtiläisehdokkaista 127.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton ehdokkaat ovat väitteen kanssa samanmielisimpiä: väite saa demareilta yli 73 prosentin kannatuksen, vihreiltä reilun 78 prosentin ja vasemmistoliitolta 75 prosentin.

Monissa perusteluissa nostetaan esiin Etelä-Nummelan koulukeskus, koulutilojen nykyinen ahtaus sekä Nummelan koulun sisäilma.

– Kannatan uutta koulu Etelä-Nummelan alueelle ja sitä myöden muutoksia kouluverkossa. Käytännössä tarkoittaisi Nummelan koulun tiloista luopumista ja joitain uusia oppilasaluerajauksia, perustelee Erkki Aronen (sd.), joka on vastannut olevansa samaa mieltä.

– Nummelan koulujen tilanne on tällä hetkellä heikko, ja aivan erityisesti Etelä-Nummelan kouluhankkeen edistäminen on tällä hetkellä koko kunnan ykköshanke. Sillä saadaan myös lisää asukkaita koulun vaikutuspiiriin, kommentoi Markku Suistola (vihr.), joka myös on väitteen kanssa samaa mieltä.

Feministisen puolueen ehdokas ja Liike nyt -ehdokas ovat hekin samaa mieltä väitteestä.

Myös perussuomalaiset ovat pitkälti väitteen kannalla: 29 vastaajasta 20 on vastannut olevansa joko samaa mieltä tai täysin samaa mieltä, mikä tarkoittaa piirun alle 69 prosenttia. Täysin eri mieltä on ilmaissut olevansa yksi ehdokas, eri mieltä kolme.

– On aivan tervettä että verkoston kattavuutta, kustannuksia ja ylipäätään mahdollisia synergiahyötyjä tutkitaan aika ajoin. En näe tätä minään mörkönä joka on tappamassa kyläkoulut, samaa mieltä oleva Mikko Puhakainen kommentoi.

Keskustan 24 vastanneesta ehdokkaasta noin 58 prosenttia on väitteen kanssa samaa mieltä, täysin samaa mieltä ei ole kuitenkaan kukaan.

Ei osaa sanoa -vastausvaihtoehdon on valinnut seitsemän keskustan ehdokasta. Yksi heistä on Silja Silvasti, joka perustelee: – Sikälis uudelleentarkastelua tehdään, kun Etelä-Nummelan koulua ryhdytään rakentamaan. Pidän tärkeänä, että Nummelan sivistystoimen tiloja tarkasteltaessa pidetään huolta siitä, että Vihdin kuvataidekoulu löytää toiminnalleen sopivat tilat.

Kokoomuksen 29 ehdokkaan mielipiteet hajoavat tämän kysymyksen osalta: hieman yli puolet on samaa mieltä, mutta yli 31 prosenttia toisaalta eri mieltä väitteen kanssa – kaksi täysin eri mieltäkin olevaa ehdokasta löytyy.

– Tarkasteluhan on nykyisellä valtuustokaudella tehty ja sen pohjalta päätös etelä-Nummelan koulun rakentamisesta, toteaa Kimmo Saario, joka on eri mieltä väitteen kanssa.

Kristillisdemokraattien seitsemästä vastanneesta ehdokkaasta väitteen kannalla on kolme. Kaksi on eri mieltä ja kaksi ei osaa ottaa kantaa.

– Kouluverkko tulee tarkastella aika ajoin. Nyt ei ole sen aika, kommentoi Minna Kekki, joka on eri mieltä väitteen kanssa.

RKP:n ehdokkaista toinen on täysin samaa mieltä, toinen ei osaa sanoa. Suomen kansa ensin -ehdokas ei osaa sanoa.