Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vihti on vetovoimainen kunta" – Pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä tapaamassa kunnan päättäjiä ja sai kuulla mm. alueelle tärkeistä liikennehankkeista

Suomen pääministeri Sanna Marin vieraili lauantai-iltapäivänä Vihdissä tapaamassa kunnan päättäjiä.

– Kuulin kunnan edustajilta, että täällä moni asia on hyvin, pääministeri sanoo.

Tapaaminen järjestettiin Vihdin kunnanvirastolla, ja siihen osallistuivat kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinvoimajohtaja Petra Ståhl sekä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, valtuuston varapuheenjohtajat Tiina Noro ja Erkki Aronen ja kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi.

Pääministeri Marin kertoo, että tapaamisessa keskusteltiin erityisesti alueelle tärkeistä liikennehankkeista. Esiin nousi mm. Uudenmaan Ely-keskuksen resurssien riittävyyden turvaaminen, raidehankkeet ja valtatie 25:n turvallisuuden ja kapasiteetin parantaminen.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun tästä olen saanut viestiä, Marin toteaa valtatie 25:n kehittämisestä. Hän kertoo asian olleen esillä myös alueen muiden kuntien kanssa.

– Nämä ovat tietysti tosi tärkeitä viestejä, koska haluamme parantaa liikenneyhteyksiä, Marin sanoo. Hän toteaa, että tällä hallituskaudella liikenteeseen on panostettu – mutta työtä on edelleen tehtävänä.

Kunnanjohtaja Eerola kiitteleekin maan hallitusta esimerkiksi Turun tunnin juna -hankeyhtiöstä ja Hanko–Hyvinkää-radan sähköistämisen edistämisestä.

– Hankkeet, jotka ovat Vihdille tärkeitä, eivät ole tärkeitä vain Vihdille vaan koko Uusimaalle ja jopa koko Suomelle, Eerola muistuttaa.

– Oli kunnia saada pääministeri vierailulle Vihdin kunnanvirastolle ja päästä tuomaan esiin vihtiläisille tärkeitä asioita, Eerola toteaa. – Nämä ovat harvinaislaatuisia tilaisuuksia.

Pääministeri Marin kertoo tapaamisessa puhutun myös esimerkiksi yritysten toimintaedellytyksistä, työllisyydestä ja tonttipolitiikasta. Yhtenä aiheena oli myös Vihdin upea lähiluonto, joka on vetovoimatekijä niin pysyville kuin vapaa-ajan asukkaillekin. Vihdin edustajat kehuivat ovelta alkavaa luontoa, Nuuksiota ja Nummelanharjua.

Sanna Marin kertoo tienneensäkin Vihdistä entuudestaan Nuuksion, samoin Nummelan – ja kunnanjohtaja Eerolan, joka on pääministerin opiskelutoveri Tampereen yliopistosta.

– Olen käynyt Vihdissä aiemminkin, mutta oli kiva käydä jälleen ja kuulla näitä viestejä, Marin sanoo.

– Vihti on vetovoimainen kunta, joka haluaa kasvaa ja kehittyä.

Pääministeri kertoo käyvänsä nyt yritys- ja kuntavierailuilla sen mitä töiltään ennättää.

Alkukesä hänellä menee tiiviisti töiden parissa, mutta sen jälkeen hän toivoo pääsevänsä viettämään aikaa enemmän perheensä kanssa. Lisäksi hän toivoo koronatilanteen olevan myöhemmin kesällä jo niin hyvä, että olisi mahdollista tavata ystäviä pitkästä aikaa.

Vihtiläisille – ja kaikille suomalaisille – Marin haluaa lähettää terveisinä kiitoksia. Hän sanoo, että viimeinen vuosi on ollut hyvin raskas kaikille. Tästä huolimatta ihmiset ovat jaksaneet noudattaa ohjeita ja rajoituksia, minkä ansiosta koronatilanne ei ole äitynyt pahemmaksi.

– Voimia ja jaksamista, pääministeri toivottaa.