Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maauimala käytössä jo ensi vuoden kesällä? – Joukkorahoituksella pyritään keräämään ainakin 50 000 euroa kesäkuun aikana

Nummelan maauimalassa polskitaan ehkä jo juhannuksen jälkeen ensi vuonna, mikäli kaikki sujuu Vihdin Jäähalli Oy:n suunnitelmien mukaan. Jäähalliyhtiön hallitus päätti torstaina käynnistää vastikkeellisen joukkorahoitushankkeen maauimalan toteuttamiseksi.

– Vähimmäistavoite on 50 000 euroa. Joukkorahoitukseen osallistutaan ostamalla ensimmäisen kesän 100 euron kausikortteja aikuisille ja 50 euron kausikortteja alle 16-vuotiaille.

– Yritämme saada keräyksen käyntiin kuun vaihteessa ja päättymään kesäkuun lopussa, kertoo Vihdin Jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja, nummelalainen Matti Harju.

Hän on valmistellut ja lobannut maauimalahanketta sinnikkäästi jo parin vuoden ajan kaikessa hiljaisuudessa. Vuonna 2019 Harju ehdotti Vihdin kunnalle, että silloisesta osallistuvan budjetoinnin määrärahasta lohkaistaisiin osa maauimalasuunnitelman suunnitteluun.

Jäähalliyhtiön toteuttamana Nummelan maauimalan kustannusarviotavoite on kohtuullinen: enintään 2 miljoonaa euroa. Jäähalliyhtiöllä on kokemusta, sillä se on vuosien varrella rakennuttanut Nummelaan kaksi jäähallia, kamppailulajihallin Lankilaan sekä palloiluhallin Pajuniittyyn.

Maauimala tulisi kunnan maalle Pajuniityn palloiluhallin lounais- eli Pillistöntien puoleiseen päätyyn.

– Siellä on puku- ja pesutilat joutilaina kesäajan, perustelee Harju.

Noin 2 500 neliölle mahtuisi 25 metrin kuusiratainen allas, lastenallas, pieni poreallas sekä nurmikko auringonottoa ja aktiviteetteja varten. Hyppytornia ei ole suunnitteilla.

Samalle alueelle on tulossa Etelä-Nummelan koulukeskus. Liikuntapuistoakin on kaavailtu, mutta sen yleissuunnitelma on vielä valmistelussa kunnassa.

Suurin riski kustannusten nousuun on se, että altaita jouduttaisiin paaluttamaan.

– Palloiluhallia ei tarvinnut paaluttaa. Kesän aikana muun muassa pohjavesitilanteen määrittää sama firma, joka teki palloiluhallin maaperätutkimukset.

Matti Harju on esitellyt hanketta kunnanjohtaja Erkki Eerolalle ja kunnanhallitukselle. Suhtautuminen on ollut myötämielistä, mutta varsinaiset päätökset tehdään vasta kuntavaalien jälkeen.

– Vaikea tätä on vastustaa, varsinkin jos kuntalaiset lähtevät mukaan. Joka tapauksessa maauimalahanke on kunnalle ylivoimaisen edullinen verrattuna siihen, että kunta rakennuttaisi uimalan itse, Harju hymyilee.

Mikäli joukkorahoitushanke onnistuu, jäähalliyhtiö hakee yrittäjän maauimalan pyörittämiseen ja käynnistää tarkemman liiketoimintasuunnittelun.

– Jos näyttää siltä, että maauimala voisi maksaa käyttökulunsa ja osan investoinneistakin, haetaan kunnalta lainaa hankkeen rahoittamiseen ja sitoutumista ostamaan uimalan käyttöä kohtuullisella summalla syksyn aikana, selvittää Harju.

Hän on ollut yhteydessä myös uimaseuroihin, Nummelan Kisaajiin ja Hydra Platypukseen, jotka ovat innoissaan uimalahankkeesta. Myös Vihti Triathlonin jäsenet tulisivat käyttämään uimalaa.

Joukkorahoitushankkeessa jäähalliyhtiö käyttää Mesenaatti.me -palvelua, joka on Suomen ensimmäinen ja isoin vastikepohjaiseen joukkorahoitukseen tarkoitettu palvelu.

– Jos ei saada kasaan 50 000 euroa, hanke raukeaa ja rahat palautuvat osallistujille, vakuuttaa Harju.

Mitä sanoo Vihdin Jäähalli Oy:n suurin osakkeenomistaja, Esbecon Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antero Ekström maauimalahankkeesta?

– Hieno hommahan se on. Iso hanke vihtiläisten hyväksi. Vaatii taas aikamoiset resurssit halliyhtiöltä, joka on tehnyt kustannuksiltaan edullisia mutta hyvälaatuisia liikuntatiloja, vastaa Ekström.