Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Isänmaallinen henki yhdistää” – Veteraanigolf pelataan jälleen kesäkuussa Vihti Golfissa

Hammashoitoa, silmälaseja ja kuntoutusta. Vihdissä golftapahtumien avulla veteraanien auttamiseksi on kerätty tähän mennessä jo 170 000 euroa. Kesäkuussa pelattava hyväntekeväisyysgolf pyörähtää käyntiin nyt 14. kerran.

– Yhden pelin tuotto on ollut noin 15 000 euroa, kertoo golfin organisoija Timo Hirvelä.

Tähän mennessä joukkueita on ilmoittautunut mukaan vajaa 40. Ennätysmäärä joukkueita pelasi vuonna 2017, jolloin Suomi täytti sata vuotta, silloin yhteensä 50 joukkuetta osallistui veteraanien varainkeruuseen golfaamalla.

– Vielä mahtuu hyvin joukkueita pelaamaan ja nauttimaan kesäpäivästä. Samalla osallistuu hyvän asian tukemiseen, Hirvelä sanoo.

Veteraanigolf pelataan tänä vuonna 18. kesäkuuta. Yhteislähtö on kello 9 aamulla. Tapahtumassa esiintyy tänä kesänä jälleen perinteisesti reserviläisten kuoro, joka tilaisuuden lopuksi laulaa ”Veteraanin iltahuuto” -kappaleen.

Viime vuonna koronapandemian vuoksi kuoro ei esiintynyt eikä veteraaneja ollut paikalla.

– Pari kolme veteraania on tulossa paikalle seuraamaan kisoja, Vihdin Reserviupseerikerhon edellinen pitkäaikainen puheenjohtaja Juha Kiviniemi kertoo.

Monia tuttuja julkisuuden henkilöitä pelaa mukana tänäkin vuonna. Perinteisesti mukana ovat Aleksi Mäkelä, Jari Isometsä, Esa Tikkanen ja Jukka Laaksonen. Muun muassa he täydentävät niitä joukkueita, joihin on ilmoittautunut vain kaksi pelaajaa.

– Kaikissa joukkueissa pelaa kolme henkilöä, joista yksi saattaa olla joku julkisuuden henkilö. Yrityksistä koostuvissa joukkueissa saattaa myös olla jo valmiina kaikki kolme pelaajaa, Hirvelä selvittää.

Tapahtuman tuotto käytetään lyhentämättömänä vihtiläisten veteraanien hyväksi.

– Vihdin Rintamaveteraanien riveissä on jäljellä kymmenkunta veteraanijäsentä. Puolisot ja lesket mukaan luettuna jäseniä on 25, kertoo yhdistyksen varainhoitajana 16 vuotta työskennellyt Jarmo Viirto.

Juha Kiviniemi kehuu tapahtuman kuvastavan talvisodan henkeä.

– Kaveria ei jätetä, tapahtuma järjestetään niin kauan kuin tarve on ja pelaajat tulevat aina uudelleen ja uudelleen mukaan. Tämä on todella hienoa.

– Veteraanit alkavat olla harvinaista herkkua, ja heidän terveyskulunsa kasvavat mitä iäkkäimmiksi he tulevat. Näen vahvasti, että heistä on huolehdittava hyvin loppuun asti, Kiviniemi sanoo, mihin Hirvelä ja Viirto yhtyvät.

Vihti Golf lahjoittaa perinteisesti koko kentän päivän ajaksi käyttöön maksutta.

– Vihti Golf on pyyteettömästi tukenut tapahtumaa vuosien ajan. Kisa on suurin vuosittainen tuki Vihdin veteraaneille. Rahaa käytetään heidän lääkkeisiinsä, sekä hammashuoltoon ja virkistykseen, Viirto, Kiviniemi ja Hirvelä kiittävät.

Veteraanigolfiin osallistuu paljon paikallisia yrityksiä, joista osalle tapahtuma on jo perinne. Myös ulkopaikkakuntalaisia tapahtuma on kiinnostanut.

– Mukaan on ilmoittautunut yrityksiä myös muun muassa Helsingistä, Turusta ja Porvoosta. Isänmaallinen henki yhdistää myös muualla asuvia, Hirvelä sanoo.

– Veteraanigolfista on tullut myös hyvä väylä yrityksille verkostoitua keskenään. Pelin lomassa on helppo tutustua toisiin, Timo Hirvelä sanoo.