Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ritva-sotaharjoitus näkyy Vihdissäkin

Merivoimien esikunnan johtama Ritva 21-taisteluharjoitus näkyy pieneltä osin Vihdissäkin. Harjoitus alkoi keskiviikkona ja päättyy ensi keskiviikkona 2.6.

– Porin prikaatin joukot siirtyvät Oripäästä Lohjalle 31.5. osittain Vihdin ja Nummelan kautta. Tarkempaa marssireittiä ei valitettavasti ole mahdollista antaa, kertoo Annele Apajalahti Merivoimien esikunnan viestinnästä.

Näkyykö sotaharjoitus Nummelan lentokentällä?

– Ritva 21 -harjoitukseen ei osallistu Puolustusvoimien helikoptereita. Nyt on kuitenkin käynnissä vuoden vilkkain harjoituskausi, eli samaan aikaan käynnissä useampia harjoituksia osittain samoilla alueilla, vastaa Apajalahti.

Lentokentän päällikön Tom Arppen mukaan harjoitus voi hankaloittaa lentämistä Nummelassa.

– Tempo D -alue eli väliaikainen vaara-alue asetetaan isolle alueelle, Säkylästä aina Hankoon asti, ja tämä alue kattaa myös Nummelan lentokentän ilmatilan. Nummelaan kohdistuvat rajoitukset tulevat olemaan aikavälin 26.5.–2.6. keskivaiheessa. Tarkempaa tietoa ei ole, ja se onkin osa ongelmaa, Arppe toteaa.

Ritva 21 on yksi kolmesta osaharjoituksesta Puolustusvoimien kevään 2021 pääsotaharjoituksessa.