Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kartingradan sopimukselle jatkoa

Oikaisuvaatimuksia: Radan toiminta halutaan lopettaa ympäristöhaitan vuoksi.

Vihdin kunta on saanut viideltä kuntalaiselta oikaisuvaatimuksia Vihdin Urheiluautoilijat ry:n kartingradan vuokrasopimuksen pidennykseen liittyen. Oikaisuvaatimuksissa esitetään radan toiminnan lopettamista melu- ja ympäristöhaitan vuoksi. Vaatimuksissa epäillään ettei kunta ole valvonut ympäristöluvan alaisia asioita asiaankuuluvasti. Vihdin Urheiluautoilijat ry haki kunnalta pidennystä kartingradan vuokrasopimukseen, joka nykyisellään on voimassa 31.12.2029 saakka. Kunnanhallitus päätti huhtikuussa uusia sopimuksen mallilla 20 + 10 vuotta, jolloin sopimus on voimassa 31.12.2041 saakka ja jatkona on 10 vuoden optio. Yhdistyksellä on toiminnanharjoittamiseen voimassa oleva ympäristölupa. Rata sijaitsee Valtatie 25:n varrella Nummelan ja Ojakkalan välissä.

– Kuntalain mukaan oikaisuvaatimus on käsiteltävä kiireellisenä. Käytännössä asian valmistelu yleensä edellyttää seuraavaa toimielimen kokousta pidempää valmisteluaikaa. Vastaus valmisteltaneen kunnanhallituksen käsiteltäväksi 14.6. kokoukseen, kertoo hallintojohtaja Noora Nordberg.

Lasse Lagus kertoo oikaisuvaatimuksessaan, että toiminnanharjoittajan mukaan melu on vähentynyt koko 30 toimintavuoden ajan:

– Mikäli melu olisi sellaista kuin lupahakemuksen käsittelyssä on esitetty niin en voisi kuulla melua kartingradan läheisyydessä olevalle vapaa-ajan asunnolleni. Jos kunnalta olisi aikanaan löytynyt resurssit valvoa, että luvan perustelujen mukainen tilanne aidosti toteutuu, niin tilanne olisi nyt varmasti toisenlainen, Lagus sanoo.

Hän esittää, että ympäristölupa-asiat tulee käsitellä ensin selviksi, ennen vuokrasopimusasiaa.

– Ihmettelen kuinka Vihdin Urheiluautoilijat on onnistunut vakuuttamaan päättäjät meluttomuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Tuntuu kuin rata olisi Vihdin kunnan erityisessä suojelussa. Missään muualla ainakaan Etelä-Suomen alueella rataa ei ole sallittu ylläpitää samanlaisessa paikassa. Vihdillä ei ole syytä jäädä muiden alueiden melun ja muun ympäristösaasteen kaatopaikaksi, kun toimintaa ei muualle hyväksytä. Toivottavasti päättäjät huomaavat imagollisen arvonnousun mahdollisuuden alueella. Rata laskee imagoa ja elämisenlaatua lähiympäristössä.

Tuntuu kuin rata olisi Vihdin kunnan erityisessä suojelussa.

Vapaa-ajan asukas Lasse Lagus

Ympäristöpäällikkö Sari Janhunen kertoo, että ympäristölupien noudattamista valvotaan suunnitelmallisesti ympäristölautakunnan hyväksymän valvontasuunnitelman ja vuosittaisen valvontaohjelman mukaisesti.

– Liikennetoimialan ympäristölupalaitokset kuuluvat Vihdissä valvontaluokkaan 2, jossa määräaikaistarkastus tehdään joka toinen vuosi. Valvontaan kuuluu ympäristöluvan mukaisten vuosiraporttien tarkastaminen. Raportissa esitetään toiminnan päästö- ja tarkkailutiedot, jotka on yksilöity ympäristölupapäätöksessä.