Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauneuden puolesta 40 vuotta

Yritys: Kauneushoitola Olohuoneessa keskiössä on ihminen päästä varpaisiin.

Kauneushoitola Olohuoneen aiempi yrittäjä Ritva Harilainen kuuntelee tyytyväisenä yrityksen nykyistä omistajaa Laura Henrikssonia.

– Yritys on osaavissa ja ammattimaisissa käsissä, Harilanen kiittelee.

Kauneudenhoitoalan konkari, kosmetologi Harilainen aloitti yrittäjänä yli 40 vuotta sitten, joulukuussa 1980. Nykyisiin tiloihin Osuuspankin taloon Nummelassa Olohuone muutti vuonna 1990. Parhaimmillaan hänellä oli Olohuoneessa viisi työntekijää.

Laura Henriksson opiskeli lukion jälkeen make-up-artistiksi ja kynsiteknikoksi.

– Tulin tänne Ritvalle tekemään kynsiä ja innostuin kauneudenhoitoalasta niin, että pyrin Kosmetologikouluun.

Opintojen päätteeksi Henriksson palasi Kauneushoitola Olohuoneeseen toiminimiyrittäjäksi ja lopulta yrityksen omistajaksi.

Henriksson on laajentanut yrityksen toimintaa. Keväällä 2019 avattiin Lohjan toimitilat Karstuntiellä ja syksyllä 2020 Beautyplatform-sivusto nettiin. Olohuoneessa on nyt seitsemän työntekijää, joiden lisäksi on vielä keikkatyöntekijöitä.

Huiman pitkän uran kauneudenhoitolan yrittäjänä toiminut Harilainen kertoo, ettei vielä ole kokonaan hylännyt alan töitä, vaikka ei enää Olohuonetta pyöritäkään.

– Teen keikkoja Turun, Salon ja Lahden suunnilla, hän kertoo.

40 vuoden aikana maailma on muuttunut kovasti, mutta kauneudenhoitoala yllättävänkin vähän. Hoitomenetelmät ovat jonkin verran muuttuneet, tuotteita ja laitteita on kehitetty paljon, mutta keskiössä edelleen on ihminen päästä varpaisiin.

Kauneushoitolan asiakas on Harilaisen ja Henrikssonin mukaan tyypillisimmillään keski-ikäinen nainen, jolla on halua ja mahdollisuus panostaa itseensä ja käyttää hyvinvointipalveluja.

– Noin 20 prosenttia asiakkaistani oli miehiä, Harilainen sanoo.

Tavallisimmin miesasiakas tulee Henrikssonin mukaan vaimonsa ostamalla lahjakortilla.

– Ja kun hän on saanut esimerkiksi kasvohoidon hän toteaakin, että tämähän on ihanaa, Henriksson hymyilee.

Korona on koetellut myös kauneudenhoitoalaa. Laura Henriksson kertoo, että Lohjan toimipistettä vielä enemmän kuin Vihdin, koska Lohjalla oli toimittu vasta vuoden verran, kun korona-aalto tuli, eikä vakituisten asiakkaiden määrä ollut vielä kovin suuri.

– Asiakasmäärät ovat seuranneet varsin tarkkaan koronan ilmaantuvuuslukuja. Nyt kevät näyttääkin oikein hyvältä, hän iloitsee.

Korona-aika innoitti Henrikssonin avaamaan Beautyplatform-sivuston. Siellä on ammattilaisten kirjoittamia artikkeleita, joissa on neuvoja ihon, hiusten ja kauneuden hoitoon. Lisäksi sivustolla on verkkokauppa.

– Olemme itse testanneet jokaisen myytävän tuotteen, jotta voimme seistä niiden takana, Henriksson sanoo.