Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin nuorisokeskus Klubi muuttaa kesällä – parannuksia esteettömyyteen ja saavutettavuuteen sekä valon määrään

Nuoret: Vihdin nuorisokeskus Klubi muuttaa kesän aikana Prisma-keskuksen toiseen kerrokseen – parannuksia esteettömyyteen ja saavutettavuuteen sekä valon määrään.

Nummelan nuorisokeskus Klubi on ollut paikallaan Vihdintiellä yli 30 vuotta, mutta nyt sen on aika muuttaa. Nuorisokeskus muuttaa Prisma-keskuksen toiseen kerrokseen kesän aikana ja uusi tila avataan nuorille tulevana syksynä.

Vihdin kunnan nuoriso-ohjaaja Emmi Karppinen kertoo, että muuttoon on monta syytä.

Nykyinen tila on niin vanha, että siihen olisi pitänyt tehdä lähiaikoina suuri remontti. Kokonaan uuteen tilaan muuttaminen katsottiin kustannustehokkaammaksi ja järkevämmäksi vaihtoehdoksi kuin vanhan tilan remontointi. Vaihtoehtoja on punnittu osana Vihdin kunnan kustannustoimenpiteitä.

Esteettömyyttä piti parantaa, koska Klubin hissi ei toimi ja uuden hissin rakentaminen olisi tullut liian kalliiksi. Prisman yläkerran tila on esteetön, koska sinne pääsee suoraan hissillä.

Luonnonvaloakin on kaivattua, koska vanha tila on ollut kokonaan maan alla.

Myös saavutettavuus paranee uuden paikan myötä ja nuorten kynnys tulla nuorisotilaan pienenee. Nuorisotila on sijainnut maan alla, ja sinne on saattanut olla jännittävä tulla.

Nuoret ja ohjaajat ovat innoissaan tulevasta.

– Isoin muutos on se, että nuoret näkevät tilan ennen kuin ovat Klubilla sisällä, Karppinen kertoo. Nuorille saattaa olla tärkeää nähdä ketä tilassa on, ennen kun he tulevat sisään.

Uusi tila on lähes samankokoinen kuin vanha. Salia ei uudessa tilassa ole, mutta muuten nykyiset, tutut aktiviteettimahdollisuudet säilyvät. Vielä ei ole tiedossa uusia hankintoja tilaan, mutta Karppinen kertoo, että nuorten toiveita pyritään täyttämään parhaan mukaan.

Koska koronan takia Klubi on ollut kiinni, on nuorten palaute tulevasta muutosta jäänyt vielä vähäiseksi. Nettinuokkarilla ja kouluilla tavatut nuoret ovat olleet kiinnostuneen uteliaita muutosta. Myös ohjaajat odottavat muuttoa positiivisin mielin.

– Tietysti yli 30 vuotta vanhaan tilaan liittyy omat muistonsa ja sitä kautta haikeutta, mutta pääasiallisesti nuoret ja ohjaajat ovat innoissaan tulevasta, Karppinen toteaa.

Varsinainen muuttopäivä oli tämän viikon torstaina, kun tavarat vietiin muuttoautolla uuteen tilaan. Vanhasta tilasta luovutaan virallisesti kesäkuun viimeinen päivä.

Klubin on tarkoitus avata uudessa tilassaan elokuun lopussa. Tarkasta avajaamispäivästä ilmoitetaan myöhemmin, kun koronatilanteesta tiedetään enemmän. Nuorisokeskus Klubi tulee olemaan auki ilta- ja viikonloppupainotteisesti.