Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vihdissä investointien ja säästöjen vaalikausi 2017–21" – Valtuuston puheenjohtaja jakoi kiitoksia viimeisen kokouksen päätteeksi.

– Vaalikauden voi sanoa olleen kaksijakoinen: sitä ovat värittäeet suuret investoinnit ja jatkuva säästöjen etsiminen varsinaisesta toiminnasta.

– Säästöt ovat olleet kipeitä, mutta mielestäni olemme kyenneet turvaamaan laadukkaat peruspalveleut vihtiläisille näistä säästöistä huolimatta, totesi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen (kesk.) Perinteiseen tapaan puheenjohtaja puhui kauden viimeisen valtuustokokouksen päätteeksi tiistaina.

Viljanen teki katsauksen päättyvään vaalikauteen – muun muassa Vihdin kunnan mittaviin rakennusinvestointeihin.

– Kokonaan kunnan vastuulla on ollut kirkonkylän uuden koulun sekä nuoriso-, liikunta- ja kirjastotilojen rakentaminen. Vihko-kokonaisuus on toistaiseksi Vihdin historian suurin investointi, joka vastaa palvelutarpeeseen ja tukee erittäin merkittävästi Pohjois- Vihdin elinvoimaa. Usein kuultu väite, ettei kunta satsaisi kirkonkylään, ei siis pidä paikkaansa.

– Osittain kunnan varoilla, tuella tai ainakin myötätunnolla toteutuneiksi hankkeiksi voimme listata Nummelan lentokentän parantamisen, Etelä-Nummelan palloiluhallin, kamppailulajien hallin Lankilassa, padelkentät, Sepänpihan kotinäyttelyn, kuntoportaat, kirkonkyläään rakentuvan kulttuurikeskuksen... Ja alkamassa on erittäin merkittävä investointi: Etelä-Nummelan koulukeskus.

Tunnin juna eli tuleva henkilöliikenteen raideyhteys Helsingistä Vihdin kautta Turkuun on Vihdille tärkeä, ja siihen on sitouduttu.

Kiitos! Paljon on tehty.

Eerikki Viljanen, valtuuston puheenjohtaja

– Tähän liittyen olemme tehneet myös useita maakauppoja alueen maanomistajien kanssa. Yhteisymmärryksessä on kyetty kasvattamaan kunnan raakamaavarantoa tulevalla kasvusuunnalla, Viljanen totesi.

Haja-asutusalueille rakentamisen helpottaminen on ollut kauden teemoja.

– Virkamiesten toimesta, luottamushenkilöiden saatteiden avittamana, on laadittu maapoliittinen ohjelma ja strateginen yleiskaava, kunnan rakennusjärjestys päivitetty ja maaseuturakentamisen periaatteet hyväksytty.

Paljon on siis tehty. Kiitos tästä kuuluu paitsi luottamushenkilöille, myös ja etenkin Vihdin kunnan koko henkilökunnalle. Kiitos myös Karviaisen ja yhteistyökumppanien henkilöstölle hyvästä yhteistyöstä.

– Mielestäni valtuuston ja muidenkin luottamuselimien työskentely on sujunut verrattain sopuisasti ja toinen toisiamme kunnioittaen, vaikka asioista onkin oltu matkan varrella välillä tiukastikin eri mieltä.

Viljanen kiitti myös niitä kunnanvaltuutettuja, jotka eivät enää asettuneet ehdolle: Kokoomuksen Tapio Karjalainen, Jarmo Kuosa, Mike von Wehrt ja Laura Syrjälä, Keskustan Varpu-Leena Malmgren, Suvi Nuotio ja Antti Seppä, Sdp:n Mia Neuvonen ja Kalervo Maarto, Vasemmistoliiton Raine Jakka ja Vihreiden Liisa Ikonen.