Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihti Vintage avattiin Otalammelle: "Laaja valikoima antiikkia ja vintagea"

Silkkinen yöasu 1900-luvulta, 1950-luvun shampanjacooler, gramofoni 1910-luvulta – historia kutkuttelee vanhoissa esineissä ja huonekaluissa.

Vihti Vintagessa toimivat Amanda Kääriäisen ja hänen isänsä Tomi Kääriäisen antiikki- ja vintageliikkeet. Toimipiste avattiin viime viikonloppuna vanhan Siippoon kyläkoulun tiloihin Otalammelle. Tilat ovat aiemmin toimineet yritysten varastotiloina.

– Oma intohimoni on kotiin ja juhlaan liittyvä antiikki ja vintage, jonka löysin työn, koulutuksen ja matkustamisen kautta, kertoo kulttuurituotannon maisteriksi opiskellut Amanda Kääriäinen. Hän valmistui vuona 2019.

– Isäni on keskittynyt antiikkisiin jugend-aikakauden huonekaluihin ja valaisimiin.

Tomi Kääriäisellä on ollut antiikkiliike Galerie 1900 jo 1980-luvulta lähtien Helsingissä Punavuoressa, Amanda Kääriäinen on pitänyt Vintage Style Events HKI -liikettä vuodesta 2014 lähtien Punavuoressa ja Kalliossa.

Liikkeiden myynti on nyt keskitetty Vihdin toimipisteeseen, jossa tilaa on tällä hetkellä 150 neliötä, sekä verkkoon ja alan tapahtumiin.

– Vihti Vintage on meidän yhteinen projektimme. Liikkeessämme on laaja valikoima antiikkia ja vintagea: pienesineitä, vaatteita, asusteita, huonekaluja ja valaisimia, Amanda Kääriäinen selvittää.

– Liiketilaa on tarkoitus laajentaa tämän vuoden aikana. Suunnitteilla on, että projektiluontoiset, kunnostusta kaipaavat myyntiin tulevat esineet ja huonekalut tulevat eri tilaan kuin käyttövalmiit ja ehjät esineet, Tomi Kääriäinen selvittää.

Amanda Kääriäinen tekee liikkeen pyörittämisen lisäksi tapahtumatuotantoon liittyviä töitä, kuten tapahtumasomistuksia.

Viitteitä hänen nykyiseen työhönsä oli havaittavissa jo lapsena.

– Muistan kirjoittaneeni koulukaverin ystäväkirjaan jo ala-asteella, että minusta tulee antiikkikauppias. Vuosiksi tämä kuitenkin unohtui, Kääriäinen kertoo hymyillen.

Vihti Vintagessa vanhimmat esineet ovat peräisin 1700-luvulta, mutta painopiste on 1900-luvun esineistössä.

– Esineiden valikointi ja kuratointi perustuu minulla fiilikseen ja estetiikkaan, Amanda Kääriäinen sanoo.

– Joskus esineen ainoa tarkoitus on, että se näyttää kauniilta. Tällöin esine tai vaate luo ympärilleen hyvää fiilistä. Mutta useita antiikkisia esineitä voi hyvin käyttää myös arjessa.

Amanda Kääriäinen kertoo myyneensä muun muassa lukiolaisille vanhojen tansseihin asuja. Hän on valmistautunut tarjoamaan asuja myös tuleviin Linnan juhliin.

– Puvuissa huokuu historia ja asusteilla saa luotua halutun näköisen tyylin. Itse yhdistelen rohkeasti vanhaa ja uutta. Materiaalipäätöksissä valitsen aina aikaa ja käyttöä kestäviä vaatteita, Kääriäinen sanoo.