Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalit Kuoppiksella – yllätysnimi ääniharavana

Kuoppanummen 5-6 luokat järjestivät vaalit, joissa äänestettiin siitä, kuka saa paikan valtuustoon sekä päättää vihtiläisten asioista. Vaaliehdokkailla oli oma puolue ja parannusehdotuksia Vihdin kunnan asioihin.

Viidensien ja kuudensien luokkien oppilaat saivat itse päättää, ketä ehdokkaista äänestää. Jokaisella ehdokkaalla oli taustalla tukiryhmä, johon kuuluivat puoluesihteeri, vaalipäällikkö ja markkinointitiimi. Ehdokkaat kertoivat lyhyillä “hissivideoilla”, miten aikovat parantaa Vihtiä.

Ehdokkaita oli yhteensä peräti 21.

Ehdokkaiden vaaliteemoina olivat mm. eläinten hyvinvointi, lasten ja nuorten harrastustoiminta sekä Vihdin ympäristön siivous. Useampi ehdokas painotti, että roskia on liian paljon ja kierrätykseen tarvitaan enemmän neuvontaa, koska kierrätyspisteet ovat roskaisia.

Ehdokkaista Eksoottinen Aapeli (Biokarhut-puolue), Kaarina Kanelipullanen (Eläinten puolesta) ja Veronica Jokinen (Ilmastolliset) puhuivat puhtaamman luonnon puolesta. Eläinten oikeuksia roskattomaan ympäristöön haluttiin myös korostaa.

Äänestysprosentti nousi lähes sataan. Ääntenlasku suoritettiin ja tulokset julkistettiin perjantaina 30.4.

Valtuustoon valittiin Minnea Salama, Anneli Pitkävirta, Pipsa Wikström, Pertti Vihtiläinen, Toivo Valtonen, Jukka Saapas, Marja ja Tarja Kyykkynen, Eksoottinen Aapeli, Sara Kilpeläinen sekä ylivoimainen ääniharava, Mr. Kane.

Valtuuston kokoonpanossa on nyt ympäristöä ja sen hoitamista puolustavia valtuutettuja. Myös nuorten ääni halutaan kuulumaan. Lisäksi pienyrittäjien puolesta puhuvat Tarja ja Marja Kyykkynen.

Tapasimme äänikuninkaan, Mr. Kanen. Hän kiitteli äänestäjiä.

– Ihan mukava, että sain eniten ääniä, totesi Kane. Kanen puolue on Kestävä Kuoppis (KK), jonka tavoitteena on lisätä koulun viihtyvyyttä sekä pihalla että sisällä.

Jutun ovat tehneet Kuoppanummen oppilaat.