Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omatoimikirjasto on nyt auki kirkonkylässä – "Asiakkaat ovat olleet hyvin iloisia"

Vihdin kirkonkylän omatoimikirjasto on avattu teknisten ongelmien jälkeen.

– Asiakkaat ovat olleet hyvin iloisia omatoimikirjaston aukeamisesta, kirjastonjohtaja Taina Sirola kertoo.

Omatoimikirjasto ehti toimia vanhassa kunnantalossa reilu vuoden ennen muuttoa Campus-rakennukseen loppuvuodesta 2019. Omatoimikirjastoa ei saatu avauttua ennen koronasulkua ja sen avaaminen on tämän vuoden puolella lykkääntynyt yllättävien teknisten ongelmien vuoksi, Sirola kertoo.

Kirjojen palautus helpottuu omatoimikirjaston myötä. Sirolan mukaan Campus-rakennuksen kirjastoon ei alun alkaen rakennettu palautusluukkua, koska omatoimikirjaston aukioloajat suunniteltiin laajoiksi palautusta varten. Koska omatoimikirjasto ei ole ollut käytössä, kirjat on pitänyt palauttaa kirjaston palveluaukioloaikojen puitteissa.

Kirkonkylän omatoimikirjasto on ollut mieluisa uutinen myös nummelaisille, koska pääkirjasto on remontissa, ja se toimii tällä hetkellä vain noutopaikkana etukäteen varatuille kirjoille.

Tieto omatoimikirjaston aukeamisesta ei ole aiheuttanut suurta yleisöryntäystä, mutta asiakkaita on silti riittänyt.

– Kirjaston omatoimiajasta on selvästi kiinnostuneet yhä enemmän esimerkiksi lapsiperheet, Sirola toteaa.

Omatoimikirjaston käyttäjäksi on ensimmäisen kerran rekisteröidyttävä kirjaston palveluaikoina. Kun kirjastokortti on aktivoitu, se toimii kirjaston oven lukijalaitteella. Kortti luetaan lukijaan, jonka jälkeen näppäillään tunnusluku.

Kirjaston lainaus- ja palautusautomaatit, asiakatietokoneet ja tulostaminen sekä kopioiminen ovat käytössä normaalisti myös omatoimiaikana.

Kirjastoon saavuttaessa ja poistuttaessa pitää tarkistaa, että ovi menee lukkoon.