Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan palloiluhallin varsinainen pysäköintialue vihdoin valmistumassa – Väliaikaista parkkialuettakaan ei tehty turhaan

Nummelan Pajuniityn palloiluhallin varsinainen pysäköintialue on vihdoin valmistumassa Naaranpajuntien varteen, hallista koirapuiston suuntaan.

– Alue pyritään saamaan pysäköintikäyttöön mahdollisimman pian: takaraja on 30.6. Valaistus- ja vihertyöt jäävät syksylle, joten lopputöiden tarkka aikataulu on vielä auki, kertoo yhdyskuntatekniikan päällikkö Toni Keski-Lusa Vihdin kunnasta.

Hanke on asfaltointivaiheessa. Päällystettävä alue on noin 10 000 neliötä, mikä sisältää myös kulkuväylän parkkialueelta hallille. Autopaikkoja tulee 288 kappaletta.

Parkkialueen rakentaminen Naaranpajuntien varteen alkoi jo vuoden 2019 loppupuolella. Maaperän märkyyden ja pehmeyden takia parkkialuetta ei voitu tehdä kerralla loppuun.

– Pohjaveden painetaso on alueella maanpinnan tasossa, mistä on aiheutunut omat ongelmansa. Alueelle on rakennettu riittävä kuivatus salaojittamalla, jolla rakenteet pysyvät kuivina.

Pysäköintialueen annettiin painua vuoden verran ennen lopullista pintaa.

Alueelle on rakennettu myös hulevesijärjestelmä.

Toni Keski-Lusa, yhdyskuntatekniikan päällikkö

Jotta palloiluhalli voitiin ottaa käyttöön, piti tehdä väliaikainen parkkialue hallin lähelle.

Hankkeen hintalappu herätti keskustelua viime vuoden lopulla: väliaikainen ja varsinainen parkkialue yhteensä liki 1,3 miljoonaa euroa.

Kuinka paljon palloiluhallin varsinainen parkkialue tulee maksamaan tällä tietoa?

– Kustannusarvio on noin 900 000 euroa. Lopullinen kustannus selviää alueen valmistuttua, mutta toistaiseksi hanke ei ole ylittämässä tätä arviota. Pysäköintialueen lisäksi on rakennettu koko aluetta, palloiluhalli mukaan lukien, palveleva hulevesijärjestelmä, vastaa Keski-Lusa.

Paljonko euroja on käytetty väliaikaiseen parkkipaikkaan? Miten se hyödynnetään?

– Kyseessä ei ole väliaikainen alue, vaikka se toimi väliaikaisena P-alueena. Myöhemmässä vaiheessa sinne tulee muun muassa pelikenttä ja muita toimintoja, jotka selviävät alueelle laaditusta yleissuunnitelmasta. Tämän kentän kustannukset ovat tähän saakka olleet noin 380 000 euroa, Keski-Lusa selvittää.

Missä vaiheessa on koko Etelä-Nummelan liikuntapuiston suunnittelu?

– Yleissuunnitelma ja kustannusarvio ovat valmistuneet. Seuraavana on vuorossa liikuntapuiston puistosuunnitelman eli yleissuunnitelman käsittely kaavoitus- ja teknisessä lautakunnassa.