Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karviainen: Nuorten rokotusinto on huolestuttavan alhaalla

Koronatilanne on Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Karkkilassa ja Vihdissä tällä hetkellä hyvin hallinnassa, mutta huolenaiheitakin on.

Keskeisin niistä on nuorten vähäinen kiinnostus koronarokotuksiin.

– Tämän alueen 16-17-vuotiailla kiinnostus koronarokotuksiin on koko lailla ok, mutta 18-20-vuotiailla aktiivisuus rokotusajan varaamiseen on ollut aika vähäistä, kertoo Karviaisen vs. valmiuskoordinaattori Joanna Immonen.

– Rokotusaikoja on nyt hyvin tarjolla kaikille 16 vuotta täyttäneille. Ihan seuraavaksi päiväksi ei rokotukseen pääse, mutta ainakin seuraavalle viikolle pääsee, Immonen kuvasi tilannetta maanantaiaamuna.

– Rokotusaikoja on nyt siis tosi hyvin saatavilla ennen juhannusta!

Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka kertoi, että nuorten rokotusinnon hiipuminen on yleinen piirre ainakin Uudenmaan alueella.

– Nyt pitää jokainen nuori saada ymmärtämään koronarokotuksen merkitys. Tavoitteena on saada rokotekattavuus alueen väestössä lähiaikoina 70 prosenttiin, terveysjohtaja herättelee.

Karviaisen tartuntatautilääkäri Niko Partanen oli maanantaina tyytyväinen alueen koronatilanteeseen: Vihdissä oli ollut varmistettuja koronavirustartuntoja kahdessa viikossa vain kolme ja Karkkilassa ei edelleenkään yhtään.

Kaikkiaan varmistettuja koronatapauksia oli ollut Vihdissä epidemian aikana 466 ja Karkkilassa 184.

Ilmaantuvuusluku oli Vihdissä kymmenen ja Karkkilassa edelleen nolla 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana,

–Aluehallintovirasto on nyt alkuviikosta purkamassa rajoituksia, mutta tartuntatautilain mukaiset hygienia- ja turvavälimääräykset ovat voimassa.

– Esimerkiksi maskisuositus on voimassa 12 vuotta täyttäneille aina kun lähikontaktin välttäminen on vaikeata.

Partasen mielestä Karviaisen alueen tällä hetkellä hyvään koronatilanteeseen on useita syitä.

– Rokotekattavuus näkyy jo selkeästi ja virustaudit vähenevät yleensä kesää kohti mentäessä.