Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Nummelan liikuntapuisto hahmottuu – Yleissuunnitelma valmis, rakentamisen vaiheista päätetään erikseen

Etelä-Nummelan liikuntapuiston yleissuunnitelma on valmistunut. Kaavoitus- ja tekninen lautakunta hyväksyi suunnitelman tiistaina lähtökohdaksi alueen kehittämiseen. Rakentamisen aikataulusta ja vaiheista päätetään erikseen. Asemakaavan mukaisen puistosuunnitelman Vihdin kunnalle laati FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.

Liikuntapuistolla on tulevaisuudessa tärkeä asema Nummelan liikuntapaikkatarjonnassa. Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus sekä liikuntapuisto sijaitsevat samassa suurkorttelissa.

Yleissuunnitelma on mahdollistava. Siinä ei ole kaikkea lyöty lukkoon, mutta rakennusten järkevät paikat on katsottu, sanoo yhdyskuntatekniikan päällikkö Toni Keski-Lusa Vihdin kunnasta.

Alueella on valmiina palloilu- eli monitoimihalli sekä padelkentät.

– Ensimmäinen erä parkkipaikoista saadaan pian käyttöön. Valmiina on myös hulevesijärjestelmä, joka kattaa karkeasti puolet alueesta.

Palloiluhallin väliaikaiseksi parkkipaikaksi esirakennettiin alue, johon on puistosuunnitelmassa osoitettu kivituhkapalloilukenttä ja kaukalovaraus sekä varaukset leikki-, parkour- ja skeittialueille. Liikuntapuistoon kaavaillaan myös kahta ulkokuntoilupaikkaa. Ulkosoittolavakin voisi alueella olla.

Suunnitelmaan sisältyvät varaukset uudelle uimahallille, jäähallille ja maauimalalle.

Uimahallivarauksen kohdalla toimivat tällä hetkellä padelkentät, jotka jatkavat paikallaan vuokrasopimuksen mukaisesti.

Alustava kustannusarvio liikuntapuistolle – ilman liikuntarakennuksia ja -paikkoja sekä maauimalaa – katu- ja viheralueineen sekä valaistuksineen on runsaat 6 miljoonaa euroa. Tästä 2,4 miljoonaa euroa lohkaisee laatoitettu kenttäalue, johon suunnitellaan leikki-, parkour- ja skeittipaikkoja. Edullisempi vaihtoehto laatoitukselle voisi olla väriasfaltti.

Suunnitelman mukaan aluetta kiertäisi asfaltoitu raitti. Toinen pysäköintialue tulisi Pillistöntien puolelle.

Puistosuunnitelma oli nähtävillä jo viime kesänä, eikä siitä jätetty yhtään muistutusta. Kaavoitus- ja tekninen lautakunta palautti sen uuteen valmisteluun viime syksynä. Suunnitelmaa täydennettiin kustannusarviolla.

Rakentumisen aikataulu on auki. Esimerkiksi jäähallien mahdollinen siirtyminen Kuoppanummelta liikuntapuistoon riippuu Kuoppanummen alueen maankäytön kehittymisestä.