Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nykyvaltuutetuista putosi viisi, uusi kasvoja Vihdin valtuustoon 15

Viisi nykyistä kunnanvaltuutettua putosi Vihdin valtuustosta: Janne Ripatti (sd.), Niina Jokinen (sd.), Karita Rodas-Peräkylä (sd.), Jaana Mäntyvaara (kok.) ja Vesa Honkavaara (ps.).

Demarien nummelalaisella Ripatilla on päättymässä ensimmäinen valtuustokausi – samoin nummelalaisella Jokisella, joka nousi valtuustoon varapaikalta. Ojakkalalaisella Rodas-Peräkylällä on takana kolme valtuustokautta.

Perussuomalaisten nummelalainen Honkavaara nousi varapaikalta valtuustoon kuluneella kaudella.

Vihdin 43-jäseniseen kunnanvaltuustoon valittiin 15 uutta valtuutettua alustavan ääntenlaskennan mukaan. Kokoomus uusiutui eniten, sillä 12 valitusta uusia on seitsemän: Leevi Pursiainen, Joonas Kairajärvi, Markku Hacklin, Petteri Lindfors, Jarmo K arjala, Petri Lehtiranta ja Netta Tuomisto.

Perussuomalaisten kahdeksasta valitusta uusia on neljä: Antti Jokinen, Tiina Haapala, Noora Jussila ja Samppa Granlund.

Sdp:n kahdeksasta valitusta uusia on kaksi: Heidi Nieminen ja Eeva Hiila.

Vihreiden neljästä valtuustoon valitusta uusia on yksi: Essi Kärpijoki.

Vasemmistoliiton kahdesta valitusta uusi on Hanna Nevantausta.

Keskustan seitsenhenkisessä valtuustoryhmässä ei ole uusia kasvoja. Kristillisdemokraattien ja Rkp:n valtuutetut ovat entiset.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Vihdin valtuustoon valittiin 21 uutta valtuutettua. Valtuustokauden aikana useampi varavaltuutettu on noussut valtuustoon muualle muuttaneiden varsinaisten valtuutettujen tilalle.